Golferselleboog
Een golferselleboog wordt veroorzaakt door overbelasting van de buigspieren van de pols en vingers. Hierdoor ontstaat pijn bij de aanhechting van de spieren aan de binnenzijde van de elleboog.
De juiste behandeling bij een golferselleboog
Bij een golferselleboog kijkt de fysiotherapeut verder dan de elleboog alleen. Naast onderzoek van de elleboog wordt er ook goed gekeken naar de gewrichten en spieren eromheen. Met echografie brengen we de klacht in beeld en dit wordt na een tijdje behandelen ook gebruikt om objectief te kunnen vaststellen hoe de elleboog herstelt.
Ook shockwave, diepe massage, dry needling en medical taping zijn waardevolle technieken, die vaak worden vaak toegepast bij de behandeling van deze aandoening. Spierversterkende oefeningen versterken de conditie van de elleboog en ‘zwakke schakels in de beweegketen’.
Geschikte behandelingen
bij een golferselleboog
De juiste specialist bij een golferselleboog
Als is bepaald dat er sprake is van een golferselleboog kan de fysiotherapeut de behandeling starten. Als de golferselleboog recent is ontstaan, is het zinvol om eerst een periode van relatieve rust te nemen.
Relatieve rust wil zeggen dat er zeer gedoseerd wordt bewogen op geleide van pijn. Na deze periode kan worden gewerkt aan herstel. De fysiotherapeut biedt hierbij begeleiding en daarbij wordt gekozen voor de voor jou best passende behandeling.
Ervaringen met onze praktijk
Meer over golferselleboog.
Een golferselleboog komt veel voor bij golfers, maar ook tennissers, sportklimmers, tegelzetters of timmermannen hebben er vaak last van. De pezen die de pols buigen zijn bij een golfersarm overbelast, waardoor er pijn aan de binnenzijde van de elleboog ter hoogte van de botknobbel aan de pinkzijde van de arm kan ontstaan (mediale epicondylitis).
Het buigen van de pols geeft een toename van pijn, evenals druk op deze plaats. Er is geen uitstraling naar de nek of schouder. Een golferselleboog kan plotseling ontstaan, maar in veel gevallen ontstaat de klacht geleidelijk.