Golferselleboog

Een golferselleboog wordt veroorzaakt door overbelasting van de buigspieren van de pols en vingers. Hierdoor ontstaat pijn bij de aanhechting van de spieren aan de binnenzijde van de elleboog.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij een golferselleboog

Als is bepaald dat er sprake is van een golferselleboog kan de fysiotherapeut de behandeling starten. Als de golferselleboog recent is ontstaan, is het zinvol om eerst een periode van relatieve rust te nemen.

Relatieve rust wil zeggen dat er zeer gedoseerd wordt bewogen op geleide van pijn. Na deze periode kan worden gewerkt aan herstel. De fysiotherapeut biedt hierbij begeleiding en daarbij wordt gekozen voor de voor jou best passende behandeling.

Meer over golferselleboog.

Een golferselleboog komt veel voor bij golfers, maar ook tennissers, sportklimmers, tegelzetters of timmermannen hebben er vaak last van. De pezen die de pols buigen zijn bij een golfersarm overbelast, waardoor er pijn aan de binnenzijde van de elleboog ter hoogte van de botknobbel aan de pinkzijde van de arm kan ontstaan (mediale epicondylitis).

Het buigen van de pols geeft een toename van pijn, evenals druk op deze plaats. Er is geen uitstraling naar de nek of schouder. Een golferselleboog kan plotseling ontstaan, maar in veel gevallen ontstaat de klacht geleidelijk.

handtherapie fysiotherapie
Afspraak maken