Prikkelverwerking bij kinderen

Prikkelverwerking is de samenwerking tussen de zintuigen en de hersenen. Bij problemen met de prikkelverwerking zal een kind niet goed en adequaat reageren op en in bepaalde situaties.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij prikkelverwerkingsproblemen

Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.

Meer over prikkelverwerking bij kinderen

De zorg die écht past bij jouw kind.

Met prikkelverwerking bedoelen we de samenwerking tussen onze zintuigen en de hersenen. Deze hoofdtaak van ons lichaam is de hele dag aanwezig bij iedereen. Via onze zintuigen krijgen we een grote variatie aan "prikkels" binnen, zoals geluiden, beelden, geuren en kleuren.

Deze prikkels worden doorgegeven aan onze hersenen die vervolgens deze prikkels verwerken en beoordelen wat er mee moet worden gedaan. Op de binnenkomende prikkel volgt dus een reactie. Als er geen goede samenwerking is tussen de zintuigen spreken we van een verstoorde prikkelverwerking of van een sensorische informatieverwerkingsprobleem (sensorisch = met betrekking tot de zintuigen).

Als je kind moeite heeft met de prikkelverwerking zal het niet goed en adequaat reageren op en in bepaalde situaties. We kennen een veelheid aan gradaties in prikkelverwerkingsproblemen, dus daarom zal het zich bij elk kind anders uiten. Begrijpelijk dat het een kind kan frustreren en verwarren en dit geldt soms ook voor de ouder(s), andere verzorgers en leerkrachten.

Afspraak maken