Weerbaarheid bij kinderen

Je weerbaar kunnen opstellen is belangrijk in het leven van iedereen. Niet voor alle kinderen is het vanzelfsprekend dat ze sociale situaties met zelfvertrouwen en de benodigde vaardigheden aangaan. Weerbaarheidstraining kan je kind enorm helpen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij weerbaarheid

Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.

Meer over weerbaarheid bij kinderen

Veel kinderen met een tekort aan weerbaarheid zitten hierdoor niet altijd lekker in hun vel. Het meekomen en meespelen met leeftijdsgenoten gaat wellicht moeizaam en in bepaalde sociale situaties weten ze niet zo goed hoe te handelen. Soms is er sprake van gepest worden en dit heeft een enorme impact op het leven van een kind.

In onze praktijk geven wij een-op-een weerbaarheidstraining én groepstraining voor kinderen in de basisschoolleeftijd, kinderen in de brugklas en in het middelbaar onderwijs. Kinderen die last hebben of last houden van nieuwe, spannende situaties in hun leven begeleiden wij, zodat ze zich zekerder gaan voelen en stevig met de voeten op de grond komen te staan. We oefenen veel met praktijkgerichte situaties zoals een presentatie voor de klas of hoe je omgaat met leeftijdgenootjes. Het kind en wat het kind wil leren is voor onze trainers altijd het uitgangspunt.

Afspraak maken