Ondergewicht bij kinderen

Ondergewicht bij kinderen kan leiden tot problemen met groeien, moeheid of ziek zijn en dan is het raadzaam en belangrijk de diëtist te raadplegen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij ondergewicht

Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.

Meer over ondergewicht bij kinderen

Je kind heeft ondergewicht als het minder weegt dan past bij de leeftijd en lengte. De Body Mass Index (BMI) is dan te laag. De BMI is een meetinstrument dat de verhouding tussen leeftijd, lengte en gewicht weergeeft. Online kun je programma’s vinden waarmee je de BMI van je kind gemakkelijk kunt berekenen.

Vaak blijkt ondergewicht erfelijk bepaald en hebben ouders met een laag gewicht vaak ook kinderen met een laag gewicht. Wanneer je kind zich verder fit voelt, gezond is en voldoende groeit in de lengte, is ondergewicht niet erg. Wanneer echter blijkt dat een kind onvoldoende groeit in lengte, vaak moe of regelmatig ziek is kan de oorzaak liggen in ondergewicht. Wanneer een kind vaak moe of ziek is zal het slechter eten en gaat het gewicht omlaag. Kinderen zullen zich beter gaan voelen door een goede voeding met daarin voldoende voedingsstoffen.

Ook chronisch zieke kinderen blijken vaker ondergewicht te hebben. Het lichaam heeft een hogere behoefte aan voedingsstoffen, terwijl het kind weinig eetlust heeft.

Afspraak maken