Scheef of afgeplat hoofdje bij baby's

Als een baby een scheef of afgeplat hoofdje heeft door een voorkeurshouding, noemen we dat plagiocephalie of brachycephalie. Onze gespecialiseerde kinderfysiotherapeut is er voor behandeling en advies.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij een scheef of afgeplat hoofdje

Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.

Meer over baby’s met een scheef of afgeplat hoofdje

Meer informatie over de behandeling bij plagiocephalie of brachycephalie lees je terug in onze behandeling bij voorkeurshouding, waarbij de kinderfysiotherapeut aan de slag gaat met oefen- en hanteringsadvies en de kindermanueel therapeut mogelijke bewegingsbeperkingen opheft.

Als de voorkeurshouding niet meer aanwezig is treedt er een natuurlijk herstel van het hoofdje op. Mocht er op een leeftijd van 5 maanden nog een dermate ernstige afplatting zichtbaar zijn, dan kan er door ons een hoofdmeting worden gedaan om te beoordelen of doorsturen naar de Scheve Hoofden Poli voor een redressiehelmpje is geïndiceerd.

Dit heet plagiocephalometrie: een meetinstrument om de mate van scheefheid van het hoofdje objectief vast te stellen. Ook vooruitgang of eventuele achteruitgang kan door deze meting worden vastgelegd.

Afspraak maken