Prematuur of dysmatuur geboren baby

Premature baby’s zijn geboren bij een zwangerschapsduur van minder dan 37 weken en dysmature baby’s zijn geboren met een te laag geboortegewicht. Hierdoor kan de ontwikkeling van deze kinderen vertraagd verlopen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij pre- of dysmaturiteit

Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.

Meer over prematuur of dysmatuur geboren baby’s

We spreken van prematuur als een baby wordt geboren vóór een zwangerschapsduur van 37 weken. Als een baby wordt geboren bij een duur van 32 weken of minder wordt dat extreme prematuriteit genoemd. Bij een premature geboorte zien we vaak onrijpheid van de orgaansystemen, met name specifieke onrijpheid van het hart, de longen en het maag- darmstelsel.

Wanneer de premature baby na de geboorte zelf moet zorgen voor bepaalde lichaamsfuncties worden bepaalde problemen met onrijpheid duidelijk, omdat de baby in de baarmoeder deze niet zelf hoefde te regelen. Deze lichaamsfuncties zijn de ademhaling, temperatuurregulatie, bloedsomloop, afweerfuncties en voeding. De kans op medische problemen en een ontwikkelingsachterstand is bij premature baby's groter dan bij baby's die op tijd zijn geboren.

Bij een te laag geboortegewicht voor de duur van de zwangerschap spreken we van dysmaturiteit. Dysmature baby's hebben in veel opzichten dezelfde problemen als een premature baby, met uitzondering van de ademhalingsproblemen. Deze komen minder vaak voor bij dysmature baby's.

Afspraak maken