Huilbaby

Als baby’s overmatig veel huilen over een langere periode, dan spreken we van een huilbaby. De onderliggende oorzaak van de onrust kan te maken hebben met een (pijnlijke) bewegingsbeperking of prikkelverwerkingsproblemen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist voor een huilbaby

Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.

Meer over huilbaby’s

De enige manier waarop baby's zich kenbaar kunnen maken is door te huilen en de eerste zes weken doen ze dit gedurende gemiddeld anderhalf uur verspreid over de dag. Sommige baby's huilen veel meer en als dit gedurende drie weken, minimaal drie dagen van de week, drie uur per dag is, spreken we van een huilbaby. Ondanks dat de baby gezond is en voldoende voeding binnenkrijgt blijft hij/zij veel huilen.

Dit huilen klinkt meer als krijsen, gaat gepaard met wilde bewegingen en er is geen verschil tussen de huilmomenten. De baby is snel overprikkeld, schrikachtig en onrustig. De lichaamshouding kenmerkt zich door overstrekken en/ of de baby ligt gekromd waarbij de rug niet in een andere houding te krijgen is. Vaak heeft de baby een voorkeurshouding wat wil zeggen dat het hoofdje altijd dezelfde kant op ligt. Lang niet altijd wordt er een oorzaak gevonden voor het huilen.

Afspraak maken