
Sportblessures bij kinderen
Een kind dat sport loopt de kans (regelmatig) een blessure krijgen. Bij fanatieke sporters en jongeren die in een groeispurt zitten is de gevoeligheid voor blessures nog groter.
De juiste behandeling bij sportblessures
Het van belang dat er door de kinderfysiotherapeut een goede diagnose wordt gesteld, zodat eventueel kan worden gestart met behandeling en het geven van adviezen. Soms wordt een echo voorgesteld, die bij ons in de praktijk gemaakt kan worden.
De behandeling zal, naast training en oefentherapie, bestaan uit het toepassen van bepaalde technieken, zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van medical tape. Ook de expertise van een manueel therapeut, sportfysiotherapeut of andere gespecialiseerde therapeuten kan worden ingezet.
Aangepast aan de lichamelijke ontwikkeling van het kind kunnen daarna de sport- en/of spelactiviteiten weer langzaam worden opgebouwd. Herhaling van blessures wordt hierdoor vaak voorkomen.
- Kinderfysiotherapie
- Kindermanuele therapie
- Cesar oefentherapie voor kinderen
- Medical taping
Geschikte behandelingen
bij sportblessures bij kinderen
De juiste specialist bij sportblessures
Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.
Ervaringen met onze praktijk

Sportblessures bij kinderen
Kinderen die sporten lopen daarbij soms een blessure op. Extra gevoelig zijn kinderen en jongeren die fanatiek sporten en kinderen die een groeispurt doormaken. Door de blessure zal het kind gehinderd worden in bewegen, spel en sport.
De meest voorkomende blessures bij kinderen en jongeren zijn:
- Liesblessure
- Hamstringblessure
- Klachten aan het scheenbeen
- Klachten aan de hak (ziekte van Sever)
- Achillespeesblessure
- Osgood Schlatter
- Jumpers knee
