Ademhalingsmoeilijkheden

Ademhalingsproblemen bij kinderen

Kinderen kunnen door diverse oorzaken last hebben van ademhalingsproblemen en benauwdheid, bijvoorbeeld bij astma, een lichamelijke beperking of hyperventilatie. De kinderfysiotherapeut biedt hulp en ondersteuning.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij ademhalingsmoeilijkheden

Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.

Ademhalingsmoeilijkheden bij kinderen

Er zijn veel kinderen die door verschillende oorzaken kampen met ademhalingsproblemen en benauwdheidsproblemen. Ademhalingsproblemen kunnen het gevolg zijn van bijvoorbeeld luchtweginfecties, (inspannings)astma, spanning, cystic fibrosis (taaislijmziekte) of andere (long)aandoeningen. Ook kunnen kinderen last hebben van hyperventilatie of het hyperventilatiesyndroom. Ademhalingsproblemen zien we bij kinderen in alle leeftijdsgroepen, maar het beeld kan verschillen.

Bij baby's uiten ademhalingsproblemen zich als een snelle ademhaling met intrekkingen en happen naar lucht. Oudere kinderen laten een snelle ademhaling zien, benauwdheid, happen naar lucht en/of hoesten. Daarnaast kunnen de klachten zich ook uiten als een voedingsprobleem, meer inspanning bij het drinken en buikpijn. Soms is een luidruchtige ademhaling ook normaal.

Voor al deze verschillende vormen van problemen op het gebied van de ademhaling kan je kind terecht bij een van de gespecialiseerde kindertherapeuten in ons gezondheidscentrum.

Ademhalingsmoeilijkheden
Afspraak maken