Vaak vallen of struikelen

Als een kind veelvuldig valt of struikelt kan er een probleem zijn in de motoriek of in de prikkelverwerking. De kinderfysiotherapeut en kinderergotherapeut zijn er voor onderzoek en begeleiding van kinderen van alle leeftijden.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij vaak vallen of struikelen

Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.

Meer over vaak vallen of struikelen bij kinderen

Elk kind, van welke leeftijd dan ook, zal geregeld vallen of struikelen over de eigen voeten. Wanneer een kind opvallend vaak valt of struikelt, bijvoorbeeld bij opstapjes of tijdens de gymles of sporten kan dat verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat er sprake is van een probleem met de prikkelverwerking, zodat het kind het eigen lichaam niet goed aanvoelt. Of in geval van onhandig bewegen kan er sprake zijn van een motorische ontwikkelingsachterstand.

In alle gevallen is de kinderfysiotherapeut de aangewezen persoon voor behandeling. Als specialist van het bewegingsapparaat kan de kinderfysiotherapeut goed nagaan wat een mogelijk oorzaak is voor de problematiek.

Als er sprake is van problemen in de prikkelverwerking kan het zijn dat de kinderfysiotherapeut de begeleiding door de kinderergotherapeut of sensorische informatietherapeut adviseert. Natuurlijk altijd in overleg met jou als ouder en afgestemd op de behoeften van je kind. Zo krijgt je kind zorg die echt past.

Afspraak maken