Tenenlopen

Tenenlopen kan het gevolg zijn van een afwijking aan het bewegingsapparaat. Langere duur heeft zeker gevolgen, daarom is het raadzaam tijdig de hulp van de kinderfysiotherapeut in te schakelen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij tenenlopen

Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.

Meer over tenenlopen bij kinderen

Als een kind op de tenen loopt kan dit het gevolg zijn van een afwijking aan het bewegingsapparaat. Het kan veroorzaakt worden door een afwijking in de enkel of voet of door een verkorte achillespees. Tenenlopen kan ook een gevolg zijn van problemen in de aansturing van de spieren in de enkel. Soms vinden we geen duidelijke oorzaak waarom het kind tenenlopen heeft ontwikkeld en als dit het geval is noemen we dit habituele tenengang. Deze vorm van tenenlopen komt het meest voor. Als een kind langere tijd alleen maar op de tenen loopt heeft dit zeker gevolgen, zoals verkorte achillespezen. Hierdoor zal het kind de voeten niet meer plat kunnen neerzetten, wikkelt het tijdens het lopen niet goed af en krijgt pijnklachten.

De kinderfysiotherapeut is specialist van het bewegingsapparaat. Zij is gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van kinderen met uiteenlopende motorische hulpvragen, waaronder tenenlopen. Het onderzoek gaat spelenderwijs en altijd in nauw overleg met jou als ouder. Dit geldt ook voor de begeleiding. Afhankelijk van de oorzaak van het tenenlopen wordt gewerkt vanuit een passend behandelplan. Altijd in overleg met ouders én afgestemd op de ontwikkeling van het kind. Zo krijgt je kind de zorg die echt past!

Afspraak maken