Motorische achterstand

Fijne motoriek gebruik je bij activiteiten als schrijven en knippen en de grove motoriek voor lopen, fietsen of zwemmen. Voor sommige kinderen zijn deze vaardigheden niet vanzelfsprekend en lukt bewegen minder makkelijk.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist bij een motorische achterstand

Onze behandeling volgt het kind en niet andersom. Zorg die echt bij je past, dat is waar wij voor staan.

Meer over motorische achterstand bij kinderen

Een motorische ontwikkelingsachterstand is een achterstand in de ontwikkeling van het bewegen. De motorische ontwikkeling verloopt dan niet leeftijdsadequaat. Het gevolg kan zijn dat je kind gefrustreerd raakt en/of niet goed kan meedoen met leeftijdsgenootjes.

Een achterstand in de grove motoriek uit zich onder andere in het niet kunnen meekomen in de gymles en/of bij het buiten spelen met leeftijdsgenootjes, houterig en stijf bewegen, een slappe houding, langdurig moeite met leren zwemmen, een opvallend looppatroon en veel vallen en/of struikelen.

Een achterstand in de ontwikkeling van de fijne motoriek kan zich onder meer uiten in het niet willen tekenen, kleuren, niet goed kunnen knippen, plakken en/of bouwen. Er gebeuren veel kleine ongelukjes, zoals dingen omstoten en voorwerpen laten vallen. Het kind heeft geen duidelijke handvoorkeur en schokkerige, niet vloeiende bewegingen of schrijfproblemen.

Afspraak maken