manuele therapie helvoirt

Manuele therapie bij Bruyst Helvoirt

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut met de focus op de wervelkolom en alle gewrichten in armen en benen. De manueel therapeut verhelpt storingen die pijn of beperking in beweging geven. Balans wordt hersteld en klachten nemen vaak snel af.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Manuele therapie, een vakgebied binnen de fysiotherapie, houdt zich bezig met stoornissen van de functies in het lichaam. In het speciaal de wervelkolom en de gewrichten van armen en benen.

Door het gebruik van speciale handgrepen worden klachten gunstig beïnvloed en zal de beweeglijkheid en balans toenemen en de pijn afnemen.

Behandeling manuele therapie

De juiste zorg en aandacht voor jou!

Voordat met de behandeling kan worden gestart wordt er eerst onderzoek gedaan. De onderliggende oorzaak van klachten is namelijk bij iedereen anders. Bij de ene persoon is het bijvoorbeeld te wijten aan een te grote beweeglijkheid en bij een ander juist aan een beperkte beweeglijkheid. Het kan ook liggen aan slijtage of bijvoorbeeld een hoge spierspanning. Bij dit onderzoek gaat de manueel therapeut daarom zeer gericht en met speciale technieken te werk.

Om de beweeglijkheid te verbeteren maakt een manueel therapeut soms gebruik van bepaalde manipulatie technieken. Daarbij krijg je ook oefeningen en advies om het herstel te sneller te laten lopen. Manuele therapie werkt over het algemeen effectief. Zo herstel je snel van je klachten.

manuele therapie helvoirt
Afspraak maken