Kinderfysiotherapie Helvoirt

Je kind doet iedere dag nieuwe ervaringen op door te spelen en te bewegen. Zo ontwikkelt de motoriek zich spelenderwijs in een eigen tempo.

Soms heeft een kind op zowel lichamelijk als op sociaal gebied moeite met houding en bewegen en dan is de kinderfysiotherapeut er om te helpen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Je kind is in onze praktijk in goede en deskundige handen met alle problemen rondom bewegen en houding. Onze kinderfysiotherapeut heeft zich door volgen en afronden van de masteropleiding kinderfysiotherapie gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jongeren van 0-18 jaar. Als geen ander kent zij het beweegsysteem van een kind en kan zij je kind begeleiden en behandelen met de hulpvraag.

Behandeling kinderfysiotherapie

Wat beweegt je kind!?

Elk kind vraagt om een andere manier van benaderen en begeleiden. De therapeut zal tijdens je eerste bezoek aan de praktijk starten met een intake, observatie en onderzoek met gestandaardiseerde testen. Zo leert zij je kind kennen en aanvoelen hoe aansluiting kan worden gezocht bij zijn of haar belevingswereld. De kinderfysiotherapeut doet dit op een speelse manier om het voor je kind aantrekkelijk en plezierig te maken.

Kinderfysiotherapie Helvoirt

Therapie wordt pas gestart als de hulpvraag duidelijk is en de kinderfysiotherapeut een diagnose heeft gesteld. Dan zal er een behandelplan worden besproken, dat is afgestemd op jouw kind met zijn of haar persoonlijke doelen. Ouder(s) en/of verzorger(s) en soms ook school, het kinderdagverblijf en eventuele betrokken artsen zullen bij de behandeling worden betrokken.

Behandeling is altijd gericht zijn op verbetering van de motorische ontwikkeling, houding en bewegen, zodat je kind beter gaat functioneren in het dagelijks leven en bij dagelijkse activiteiten. Met ervaring en veel passie voor het vak werken zij graag met je kind aan verbetering van motorische vaardigheden.

Afspraak maken