ergotherapie helvoirt

Ergotherapie in Helvoirt

Ergotherapie richt zich op het dagelijks handelen en wordt ingezet als dagelijkse activiteiten en taken, die normaal automatisch worden uitgevoerd, niet meer zo goed lukken. Denk hierbij aan boodschappen doen, douchen, opstaan uit een stoel of fietsen.

Direct een afspraak maken

Je hulpvraag staat centraal bij de ergotherapeut

De ergotherapeut is dé specialist in het bedenken en aanbrengen van verbeteringen die je dagelijks leven gemakkelijker maken. Er wordt, indien nodig, nauw samengewerkt met de fysiotherapeut, logopedist of diëtist met als doel je de best passende begeleiding te geven.

Ook overleg en samenwerking met andere betrokkenen is belangrijk, zoals partner, mantelzorger, gemeente, hulpmiddelenleverancier, artsen, ouder(s), zorgverleners van de thuiszorg etc. Zo krijg jij de zorg die bij jou past!

Behandeling ergotherapie

Je kunt méér met ergotherapie

Samen met jou kijkt de ergotherapeut naar die situaties die je graag wenst te veranderen. Daarom komt de ergotherapeut meestal bij jou thuis of op je werk, omdat daar je situatie het best kan worden beoordeeld.

De ergotherapeut zoekt naar goede oplossing(en), zodat je taken weer kunt doen op de plek waar ze worden uitgevoerd. Zij helpt niet alleen bij het aanvragen van hulpmiddelen, maar geeft ook begeleiding bij valpreventie, het maken van een (dag)planning, training in het besturen van een scootmobiel, training in het uitvoeren van transfers en zo meer. Wij werken volledig vanuit jouw belang.

ergotherapie helvoirt content
Afspraak maken