bewegingsanalyselab gezondheidscentrum helvoirt

Bewegingsanalyselab

Uniek in Zuid Nederland is het innovatieve bewegingsanalyselab in Helvoirt speciaal voor sporters. Bij sportgerelateerde klachten kan in het bewegingsanalyselab een kwalitatieve loopanalyse worden gedaan. Hierdoor kun je een onderbouwd schoenadvies en doeltreffende therapie ontvangen. Onze fysiotherapeuten werken hiervoor nauw samen met Voetencentrum Wender.

De juiste specialist

Bij het looplab is er een zeer nauwe samenwerking tussen de fysiotherapeuten van onze praktijk en podotherapeut Kevin van Voetencentrum Wender. Door deze samenwerking kan voor jou een optimaal behandelplan op maat worden gemaakt. Een afspraak voor het looplab maak je direct bij Voetencentrum Wender.

Hoe werkt een analyse in het bewegingsanalyselab?

Jouw loopsysteem in kaart brengen

Bij de bewegingsanalyse worden over het gehele lichaam reflecterende markers geplaatst die het computersysteem kan volgen. Hiervoor gebruikt de sportpodotherapeut gedegen apparatuur zoals het Qualisys 3D-bewegingsanalysesysteem. Hiermee kunnen zeer betrouwbare metingen worden uitgevoerd.

Podotherapeut Kevin zal je vragen om op de loopband te lopen, mogelijk op diverse snelheden. Wanneer je op de loopband staat worden er high-speed- en infraroodopnames gemaakt, waarbij de beweging van de markers op jouw lichaam gevolgd wordt. Hierbij ontstaat zeer een gedetailleerd 3D beeld van jouw beweegpatroon.

De podotherapeut analyseert deze beelden en bespreekt deze met je. Op basis van deze metingen is het mogelijk om een zeer specifiek behandelplan op te stellen voor jou. Zo ontvang je onderbouwd advies om je prestaties te verhogen en blessures te voorkomen. Maar ook informatie over geschikte schoenen om te sporten en het uitvoeren van een doeltreffende therapie. In het bewegingsanalyselab wordt nauw samengewerkt tussen de fysiotherapeuten van onze praktijk en podotherapeuten van Voetencentrum Wender om zo samen de optimale behandeling voor jouw klachten te kunnen bieden.

Meer informatie over de loopanalyse vind je op de website van Wender.

Maak een afspraak bij Voetencentrum Wender