Zorg die bij jou past!

Bij Bruyst Helvoirt bieden wij onder meer fysiotherapie, manuele therapie, diëtetiek en ergotherapie. Wij werken waar zinvol samen met onze collega’s in Vught.

Dat is fijn, want zo kunnen we, als dat nodig is, de kennis van andere specialisten inzetten. Ook het maken van een echo of shockwave therapie is hierdoor binnen handbereik. Natuurlijk altijd in overleg en met het doel om jou zo snel mogelijk optimaal te laten herstellen.

gezondheidscentrum-helvoirt-fysiotherapie-wachtkamer

Over de praktijk

De juiste zorg voor jou, in Helvoirt, dicht bij huis

Iedere klacht is uniek. Net zoals jij. Zorg van deze tijd is afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. Door de inzet van de juiste techniek en nieuwste inzichten werken wij met jou aan optimaal herstel.

Dat is waar Bruyst Helvoirt voor staat.

  • Zorg die bij jou past. Wij stemmen de behandeling af op jou
  • Daar waar nodig en mogelijk werken de professionals in ons centrum samen. Zij combineren specialismen en kennis
  • Opleiding, kennisdelen en vernieuwing. Zodat je verzekerd bent van goede zorg
  • Er wordt continu stilgestaan bij de kwaliteit van onze zorgverlening. Zo zetten wij ons in voor de juiste behandeling

Fysiotherapie en méér bij Bruyst Helvoirt

De juiste zorg en aandacht voor jou

De fysiotherapeuten van Bruyst Helvoirt zijn, naast fysiotherapeut, gespecialiseerd in sportgerelateerde klachten, manuele therapie, kinderfysiotherapie en de behandeltechnieken dry needling en medical taping.

Herstel van sommige klachten kan worden bevorderd door de inzet van behandeltechnieken als shockwave, bekkenfysiotherapie of het maken van een echo. De fysiotherapeut zal met je overleggen wat de mogelijkheden en je wensen hierin zijn. Deze aanvullende specialistische behandeltechnieken bieden wij in onze praktijk met twee locaties in Vught. Ons team van specialisten zal zo nodig samen werken aan je hulpvraag om zo sneller herstel mogelijk te maken.

Bruyst Helvoirt is multidisciplinair vandaar dat je niet alleen voor fysiotherapie bij ons terecht kan maar ook voor ergotherapie, diëtetiek, alternatieve therapie en podotherapie. In Helvoirt beschikken wij daarnaast over een bewegingsanalyselab speciaal voor sporters. Hier kan een kwalitatieve loopanalyse worden gedaan. Een zeer unieke mogelijkheid in Zuid-Nederland.

Behandeling fysiotherapie

Wat beweegt jou!?

Tijdens je eerste bezoek aan de fysiotherapeut wordt goed geluisterd naar je hulpvraag en wordt deze in kaart gebracht door onder meer het doen van onderzoek. De bevindingen en de mogelijkheden voor behandeling zullen met je worden besproken.

Ook kan een andere behandeling worden geadviseerd, bijvoorbeeld in plaats van fysiotherapie manuele therapie. Hiervoor kun je dan ook bij Bruyst Helvoirt terecht. Daarna zal er een behandelplan worden opgesteld met daarin de behandelstappen. De fysiotherapeut streeft er naar de behandeling tijdens dit eerste bezoek te starten.

Vanuit het behandelplan wordt gewerkt aan je herstel, waarbij het soort behandeling zal afhangen van je klacht. In onze praktijk beschikken wij over verschillende behandelruimten en een oefenzaal. Er wordt gewerkt met behulp van de meest moderne trainingsmiddelen. Wanneer dit nodig is zal de fysiotherapeut ook bij jou aan huis (in Helvoirt) komen voor behandeling.

fysiotherapie-gezondheidscentrum-helvoirt-content
Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wordt fysiotherapie vergoed door mijn zorgverzekering?

Bruyst Helvoirt heeft contracten met alle zorgverzekeraars. In de meeste gevallen krijg een vergoeding voor fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering. De pakketten voor de aanvullende verzekering zijn bij alle zorgverzekeraars anders. Daarom is het goed om in jouw polis na te kijken voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Soms is het lastig om na te kijken voor welke vergoeding je in aanmerking komt. Wil je weten wat jouw verzekering vergoedt? Onze praktijkassistenten helpen je graag en vertellen je dit snel en eenvoudig.

Wat kost fysiotherapie?

Als je onvoldoende of niet verzekerd bent voor fysiotherapie moet je de behandeling zelf betalen. Na de behandeling reken je de behandeling eenvoudig af bij de praktijkassistente. De tarieven die wij hanteren kun je opvragen bij de praktijkassistente.

Is een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Voor fysiotherapie heb je geen verwijzing nodig. Je kan dus direct een afspraak maken. Enkel wanneer je een fysiotherapie behandeling aan huis (in Helvoirt) wil of je hebt een chronische indicatie dan is er wel een verwijzing van de arts nodig.

Heb ik veel fysiotherapie behandelingen nodig?

Dit is afhankelijk van jouw klacht en vooraf lastig te bepalen. Wanneer je naar onze praktijk komt vindt er een intakegesprek en kort onderzoek plaats bij de fysiotherapeut. Daarna wordt het behandelplan besproken en kan er een indicatie worden gegeven over de behandelduur.