Fysiotherapie Den Bosch - header

Artrose? Ontdek GLA:D

Hét fysiotherapie programma voor patiënten met heup- of knieartrose. Heb je last van (beginnende) artrose in je heupen of knieën en beperkt dit je in je dagelijkse activiteiten? Dan is GLA:D dé oplossing voor jou!

Wat is artrose?

Artrose is een aandoening aan het kraakbeen in de gewrichten en wordt ook wel ‘gewrichtsslijtage’ genoemd. Artrose kan veel klachten geven, zoals pijn, bewegingsbeperking, zwelling en stijfheid. Een genezing bestaat (nog) niet, wel kun je ervoor zorgen dat je minder pijnklachten hebt én minder beperking ervaart in je dagelijkse activiteiten door gericht te bewegen.

Trainen op jouw niveau

GLA:D heeft verschillende niveaus van intensiteit in de oefeningen, zodat we kunnen inspelen op jouw specifieke behoeften. Na een grondig intakegesprek stemmen we het programma zorgvuldig af op jouw niveau. Op deze manier streven we ernaar om jouw individuele doelen te bereiken en de impact van heup- of knieartrose op jouw dagelijkse leven te verminderen.

De kracht van samen

Ervaar de kracht van samen trainen met ons programma van 10 groepstrainingen. Onder deskundige begeleiding werk je aan het versterken van spieren en het bevorderen van mobiliteit. De groepstrainingen bieden niet alleen een omgeving voor fysieke verbetering, maar ook een ondersteunend netwerk van gelijkgestemden.

Waardevolle voorlichting

Bij GLA:D focussen we niet alleen op fysieke training, maar geven we ook waardevolle voorlichting over artrose. Ontdek meer over de symptomen, risicofactoren en effectieve strategieën om met artrose om te gaan in het dagelijks leven. Je krijgt inzichten en praktische tips, waardoor je beter begrijpt hoe artrose jou beïnvloedt en hoe je positieve veranderingen kunt aanbrengen in je levensstijl.

De juiste begeleiding

Bij GLA:D ben je verzekerd van deskundige begeleiding gedurende jouw trainingstraject. Onze fysiotherapeuten staan klaar om jou op een persoonlijk niveau te ondersteunen en begeleiden. Vanaf het eerste intakegesprek tot de laatste groepstraining wordt jouw traject zorgvuldig begeleid door professionals met uitgebreide ervaring in het omgaan met heup- en knieartrose.

Veelgestelde vragen

voor wie is GLA:D geschikt?

GLA:D is een fysiotherapieprogramma speciaal ontworpen voor patiënten met heup- of knieartrose

Hoe kan ik deelnemen aan het GLA:D programma?

Je kunt deelnemen aan GLA:D op verwijzing van je huisarts of orthopeed. Neem contact op met onze praktijk voor meer informatie over de mogelijkheden.

Worden de kosten voor deelname aan GLA:D vergoed?

Ja, deelname aan GLA:D wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Neem contact op met onze praktijk voor specifieke informatie over vergoedingen en kosten.