Kinderpraktijk
dietist oss - header

Diëtetiek in Uden

Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Onze diëtist en leefstijlcoach helpt je bij het verbeteren van je leefstijl en adviseert je over het juiste voedingspatroon of dieet passend bij jouw ziekte, aandoening, allergie, zwangerschap of sport.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist voor jou

Laura, onze diëtist, is de specialist op het gebied van voeding, leefstijl en gezondheid. Ieder persoon is uniek en iedere situatie is anders, daarom is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van je gezondheid, persoonlijke situatie en je huidige leefstijl. Op deze manier zal het advies aansluiten bij jou als persoon. Zo kunnen we meer resultaat bereiken en kun jij lekker en gevarieerd blijven eten.

Behandeling

Samen zorgen voor een goed voedingspatroon

Samen met onze diëtist Laura wordt tijdens een intakegesprek jouw situatie in kaart gebracht. Wat brengt je bij de diëtist. Waar loop je tegen aan en wat wil je veranderen. We maken een analyse van je beweegpatroon, je medische achtergrond en je voedingsinname.

Aan de hand van deze uitgebreide intake maakt de diëtist een voedingsschema. Deze is compleet afgestemd op jouw situatie en bespreken jullie samen door. Een eerste consult duurt anderhalf uur, inclusief een gedetailleerd uitgewerkt advies op maat. Vervolgafspraken duren afhankelijk van de hulpvraag 15 tot 30 minuten.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een diëtist en een gewichtsconsulent?

Een diëtist kan helpen bij o.a. darmproblemen, diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziektes, kanker, overgewicht met een BMI hoger dan 30 of ondervoeding.

De gewichtsconsulent helpt iedereen die af willen vallen of gezonder wil gaan eten en een BMI heeft van maximaal 30.

Wordt de diëtist vergoed?

Vanuit de basisverzekering krijg je 3 uur per jaar voor diëtetiek. Wel wordt eerst je eigen risico aangesproken. Sommige aanvullende verzekeringen bieden meer vergoedingen voor diëtetiek.

Vanuit een aanvullende verzekering vergoeden sommige verzekeraars een behandeling bij de gewichtsconsulent. De vergoedingen variëren van 50 tot 500 euro per jaar.

Wil je weten of jouw zorgverzekeraar de diëtist of gewichtsconsultent vergoed? Neem dan contact op met onze praktijkassistente.

Kan iedereen bij de diëtist terecht?

Met iedere vraag over voeding of over een dieet kun je bij onze diëtist terecht. Denk aan vragen rondom gewicht, verhoogd cholesterol, allergie, darmproblemen of hoge bloeddruk. Maar ook sporters, vegetariërs en zwangeren met vragen over voeding kunnen bij de diëtist in Uden langskomen voor advies.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig van bijvoorbeeld jouw huisarts voor een afspraak met onze diëtist in Uden. De diëtist is vrij toegankelijk.

Is er een wachtlijst voor de diëtist?

Er is op dit moment geen wachtlijst voor een afspraak bij onze Diëtist.

Bieden jullie ook diëtetiek voor kinderen aan?

Ja, je kan bij Gezondheidscentrum Uden ook terecht bij de diëtist met je kind. De kinderdiëtist staat klaar voor al je vragen over voeding en een passende leefstijl voor je kind.