manuele therapie helvoirt

Manuele therapie bij Gezondheidscentrum Helvoirt

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in de wervelkolom en alle gewrichten in armen en benen. De manueel therapeut verhelpt verstoringen die pijn of bewegingsbeperking geven. Balans wordt hersteld en klachten nemen vaak snel af.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Manuele therapie, een specialisatie binnen de fysiotherapie, houdt zich bezig met functiestoornissen in het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en de gewrichten van armen en benen.

Door het toepassen van speciale handgrepen worden klachten gunstig beïnvloed en zal de beweeglijkheid en balans toenemen en de pijn afnemen.

Behandeling manuele therapie

De juiste zorg en aandacht voor jou!

Voordat met behandeling kan worden gestart wordt er eerst onderzoek gedaan, omdat de onderliggende oorzaak van klachten bij iedereen verschillend is. Bij de ene persoon is het bijvoorbeeld te wijten aan een te grote beweeglijkheid en bij een ander juist aan een beperkte beweeglijkheid, slijtage of bijvoorbeeld een hoge spierspanning. Bij dit onderzoek gaat de manueel therapeut daarom zeer gericht en met speciale onderzoekstechnieken te werk.

Om de beweeglijkheid te verbeteren maakt een manueel therapeut soms gebruik van bepaalde manipulatie technieken en krijg je ook oefeningen en advies om het herstel te bevorderen. Manuele therapie werkt over het algemeen effectief, zodat je snel herstelt van je klachten.

manuele therapie helvoirt
Afspraak maken