fysiotherapie-gezondheidscentrum-helvoirt-header2

Fysiotherapie en méér

Soms gaat bewegen minder gemakkelijk. De fysiotherapeut is specialist in bewegen en houding. Voor iedere beweeghulpvraag hebben wij passende expertise in huis.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Gezondheidscentrum Helvoirt heeft veel specialisaties in huis. Daardoor gaat onze kennis en ervaring vérder. Als dat helpt bij je herstel, werken de therapeuten in ons centrum graag samen. Uiteraard doen ze dat alleen na overleg met jou.

Door je klacht vanuit verschillende invalshoeken te bekijken, past de behandeling echt bij jou en je hulpvraag en herstel je sneller.

Behandeling fysiotherapie

Wat beweegt jou!?

Tijdens je eerste bezoek aan de fysiotherapeut wordt goed geluisterd naar je hulpvraag en wordt deze in kaart gebracht door onder meer het doen van onderzoek. De bevindingen en de mogelijkheden voor behandeling zullen met je worden besproken.

Ook kan een andere behandeling worden geadviseerd, bijvoorbeeld in plaats van fysiotherapie manuele therapie. Hiervoor kun je dan ook bij Gezondheidscentrum Helvoirt terecht. Daarna zal er een behandelplan worden opgesteld met daarin de behandelstappen. De fysiotherapeut streeft er naar de behandeling tijdens dit eerste bezoek te starten.

Vanuit het behandelplan wordt gewerkt aan je herstel, waarbij het soort behandeling zal afhangen van je klacht. In onze praktijk beschikken wij over verschillende behandelruimten en een oefenzaal. Er wordt gewerkt met behulp van de meest moderne trainingsmiddelen. Wanneer dit nodig is zal de fysiotherapeut ook bij jou aan huis (in Helvoirt) komen voor behandeling.

fysiotherapie-gezondheidscentrum-helvoirt-content
Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wordt fysiotherapie vergoed door mijn zorgverzekering?

Gezondheidscentrum Helvoirt heeft contracten met alle zorgverzekeraars. In de meeste gevallen krijg een vergoeding voor fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering. De pakketten voor de aanvullende verzekering zijn bij alle zorgverzekeraars anders. Daarom is het goed om in jouw polis na te kijken voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Soms is het lastig om na te kijken voor welke vergoeding je in aanmerking komt. Wil je weten wat jouw verzekering vergoedt? Onze praktijkassistenten helpen je graag en vertellen je dit snel en eenvoudig.

Wat kost fysiotherapie?

Als je onvoldoende of niet verzekerd bent voor fysiotherapie moet je de behandeling zelf betalen. Na de behandeling reken je de behandeling eenvoudig af bij de praktijkassistente. De tarieven die wij hanteren kun je opvragen bij de praktijkassistente.

Is een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Voor fysiotherapie heb je geen verwijzing nodig. Je kan dus direct een afspraak maken. Enkel wanneer je een fysiotherapie behandeling aan huis (in Helvoirt) wil of je hebt een chronische indicatie dan is er wel een verwijzing van de arts nodig.

Heb ik veel fysiotherapie behandelingen nodig?

Dit is afhankelijk van jouw klacht en vooraf lastig te bepalen. Wanneer je naar onze praktijk komt vindt er een intakegesprek en kort onderzoek plaats bij de fysiotherapeut. Daarna wordt het behandelplan besproken en kan er een indicatie worden gegeven over de behandelduur.