Diëtist

De diëtist geeft advies over de juiste voeding bij bepaalde aandoeningen en ziekten, zwangerschap of overgewicht met het doel je leefstijl en gezondheid te verbeteren. Onze diëtist is daarnaast gespecialiseerd in goede voeding voor (top)sporters.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Het vak van diëtist is veelomvattend. Vaak wordt gedacht aan begeleiding bij overgewicht, maar de diëtist doet meer dan dat alleen. Een diëtist is gespecialiseerd in het verbeteren van leefstijl bij bepaalde aandoeningen en ziekten en helpt en begeleidt met een op maat gemaakt voedingsadvies dat past bij jou. Het doel is het bevorderen van de lichamelijke gezondheid. Omdat de diëtist ook kennis heeft van gedrag rondom de voeding, kan zij je begeleiden en motiveren bij het volgen van het voedingsadvies.

Behandeling diëtetiek

Tijdens je eerste afspraak heeft onze diëtist Sandra een kennismakingsgesprek met jou en zullen allerlei vragen aan de orde komen. Het is belangrijk dat ze informatie krijgt over je huidige voedingspatroon, je gezondheid, dingen waar je tegenaan loopt wat voeding betreft, je achtergrond en je wensen omtrent verandering. Daarna zal Sandra een voedingsanalyse maken en komt ook je bewegingspatroon aan de orde.

Een aangepast voedingsschema vormt de basis van de begeleiding, waarbij met aandacht en betrokkenheid gewerkt wordt aan alle aanpassingen in het voedingspatroon die nodig zijn. Dit eerste consult is een afspraak van 1 uur met daarnaast nog 30 minuten voor het maken van een uitgewerkt advies. Afhankelijk van je hulpvraag duren vervolgafspraken ongeveer 15-30 minuten.

Afspraak maken