Actueel
Heb jij last van hooikoorts?

Acupunctuur in Helvoirt

Acupunctuur helpt bij diverse klachten en ziektes en vindt zijn oorsprong in de Chinese geneeskunde. Door het plaatsen van hele kleine naaldjes wordt er invloed uitgeoefend op de energiestroom in jouw lichaam met als doel het herstellen van de lichaamsbalans.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Onze acupuncturist Janneke kijkt anders naar jouw klacht. Ze werkt aan de juiste lichaamsbalans en zet het lichaam aan tot herstel.

Met een achtergrond als fysiotherapeut weet Janneke alles van het menselijk lichaam. Met deze brede kijk op jouw klacht werkt Janneke dan ook met betrokkenheid aan jouw herstel.

Behandeling acupunctuur

Een andere kijk op jouw klachten

Acupunctuur heeft haar oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens.

Tijdens een intakegesprek van ongeveer één uur stelt Janneke je allerlei vragen over je dagelijkste functioneren, energieniveau, leefgewoonten, eet- en drinkgewoonten, stoelgang, slaappatroon en erfelijke achtergrond. Op deze manier krijgt de acupuncturist een goed totaalbeeld van jou en worden de mogelijkheden voor een acupunctuur behandeling besproken.

Vervolgafspraken duren 30 tot 45 minuten. Tijdens een behandeling zorgt Janneke ervoor dat de energiehuishouding in jouw lichaam weer in balans komt. In de Chinese geneeskunde worden deze energieën Yin en Yang, de oerkrachten van het leven, genoemd. Yin en Yang lopen langs meridianen (onzichtbare banen) in ons lichaam. De twee tegengestelde krachten lopen in elkaar over, echter kunnen ze ook uit balans raken en zich uiten in de vorm van ziekten of klacht.

Ieder orgaan hoort bij een meridiaan en samen vormen ze het energienetwerk van ons lichaam waarop de acupunctuurpunten liggen. Bepaalde energieën worden door het inbrengen van kleine, dunne naaldjes afgeremd of juist gestimuleerd. Zo wordt de balans en het herstel in energiehuishouding gestimuleerd.

Het inbrengen van een kleine naald wordt niet als pijnlijk ervaren door de meeste patiënten. Het voelt als een klein prikje. Wij gebruiken altijd wegwerpnaalden en uiteraard nemen wij de door de beroepsvereniging gestelde eisen omtrent hygiëne in acht.

Een acupunctuur behandeling bij Gezondheidscentrum Helvoirt kan een goede aanvulling zijn op de westerse geneeswijzen. Altijd wordt de behandeling door Janneke op maat gemaakt voor jou en is er goede afstemming.

acupunctuur helvoirt
Afspraak maken