Kinderpraktijk
Manuele therapie Den Bosch

Met manuele therapie bereik je meer

Fysiotherapie en manuele therapie, wat is het verschil? Manuele therapie is een specialisme binnen het vak fysiotherapie. Manueel therapeuten zijn specialist in de behandeling van klachten aan de wervelkolom en gewrichten in armen en benen.

Direct een afspraak maken

Net even dat stapje verder met de manueel therapeut

De manueel therapeut heeft zich door het volgen van een vierjarige masterstudie geheel toegelegd op gewrichten in armen en benen en het bewegen van de wervelkolom.

Als geen ander is de manueel therapeut in staat om complexe beweegklachten te onderzoeken en behandelen. We hebben een breed team van specialisten beschikbaar!

Behandeling manuele therapie

De wervelkolom loopt van bovenin je nek naar beneden, helemaal tot je stuitje. De wervelkolom geeft continu ontelbare signalen naar alle delen van het lichaam. Als er in de wervelkolom iets blokkeert, geeft dat vaak klachten in andere delen van het lichaam. De pijn kan uitstralen naar je been, je arm of er kan hoofdpijn ontstaan. Of duizeligheid door een blokkade in de nek of rugklachten die in de onderrug voelbaar zijn.

De oorzaak voor deze klachten is ook niet altijd hetzelfde. Daarom wordt er bij manuele therapie altijd gestart met onderzoek. Is er sprake van een te grote of te beperkte beweeglijkheid? Is de klacht aanwezig in rust of in beweging? Zijn er factoren die de klachten uitlokken of verergeren? De manueel therapeut doet onderzoek naar de aard van de klachten en de mogelijkheden voor herstel.

De manueel therapeut heeft veel ervaring met de toepassing van effectieve technieken. Bijvoorbeeld mobiliserende technieken, ook wel manipulaties genoemd. Daarnaast worden oefeningen en advies ingezet om het herstel te bevorderen. Pijnlijk zijn de mobilisaties vrijwel nooit. Eerder wordt er verlichting ervaren doordat klachten afnemen. Manuele therapie is vaak zeer effectief en herstel treedt vaak snel op. We behandelen vanuit de nieuwste inzichten en met de best werkende technieken.

manuele therapie den bosch content
Afspraak maken