Kinderpraktijk

Diëtist

Onze diëtist helpt je bij het verbeteren van je leefstijl én adviseert over een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Om af te vallen, aan te komen of bij zwangerschap, sport, ziektes en allergieën en meer.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De diëtist werkt met jou aan een passend voedingspatroon.

Onze diëtist Sandra is dé specialist op het gebied van voeding en gezondheid. Haar uitgangspunt is een goede eetstijl met een gebalanceerd voedingspatroon dat past bij jouw leven. Voedings- of dieetadvies is maatwerk en daarom zet zij zich in voor een juist voedingspatroon zodat jij je beter gaat voelen. Daarbij zijn je voorkeuren voor voeding ook belangrijk! Voeding moet immers niet alleen gezond zijn, maar ook lekker. Bovendien kan wat voor de een gezond is, dat niet zijn voor een ander. De diëtist is praktisch en werkt met aandacht en betrokkenheid aan een voedingspatroon dat bij jou past.

Behandeling

Samen met jou op weg naar een passend voedingspatroon

De eerste afspraak bij de diëtist betreft een kennismakingsgesprek. Waar loop je tegenaan in je voedingspatroon, wat is je achtergrond en wat zijn je wensen voor verandering. Sandra start met analyse van je huidige voedingsinname, waarbij ook aandacht is voor je beweegmogelijkheden.

De basis voor begeleiding is een voedingsschema. Sandra werkt met aandacht en vanuit oprechte betrokkenheid met jou aan de benodigde aanpassingen. Een eerste consult bestaat uit een afspraak van 1 uur en een uitgewerkt advies (30 minuten). Een vervolgafspraak duurt afhankelijk van de hulpvraag 15 tot 30 minuten.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wat is een gewichtsconsulent?

Een gewichtsconsultent is alleen voor mensen die gezonder willen gaan eten en/of af willen vallen. Een voorwaarde is dat je BMI niet hoger dan 30 mag zijn.

Wordt een behandeling vergoed?

De diëtist valt onder de basisverzekering voor 3 uur per jaar. Eerst wordt je eigen risico aangesproken, daarna vergoedt de zorgverzekeraar de behandeling. Met een aanvullende verzekering kan extra vergoeding gelden voor de diëtist.

Een aantal zorgverzekeraar hanteert een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering voor een gewichtsconsultent. Deze vergoeding varieert van €50 tot €500 per jaar.

Neem contact op met de praktijkassistente als je meer wilt weten over de vergoedingen.