Kinderpraktijk
manuele therapie oss header

Manuele therapie in Oss

De master manueel therapeut heeft zich naast fysiotherapie, gespecialiseerd als dé specialist van de wervelkolom. Verstoringen die pijn of een beperking in beweging geven worden hersteld. Vaak treedt snel herstel op en ervaar je meer ruimte en minder pijn.

Direct een afspraak maken

Expert in gewrichten en wervelkolom

Manueel therapeuten zijn fysiotherapeuten die zich na hun studie door het volgen van een vierjarige master-opleiding hebben toegelegd op een specifiek aandachtsgebied: de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Zo krijg je altijd de beste behandeling!

Behandeling manuele therapie

De juiste behandeling voor jou!

Je wervelkolom is een complex geheel van kleine gewrichtjes die de basis vormt van je hele bewegingsapparaat. Soms ontstaat tussen gewrichtjes een blokkade. Deze blokkade kan klachten geven in je wervelkolom, maar ook daarbuiten. Zo kun je klachten ervaren in je benen, armen of ontstaat hoofdpijn. Ook duizeligheidsklachten kunnen voortkomen uit een disbalans in het hogere deel van je wervelkolom.

De manueel therapeut weet als geen ander hoe de wervelkolom werkt en hoe de verbindingen liggen tussen de gewrichtjes en andere delen van je lichaam. Als er bijvoorbeeld uitstralende pijn of een doof gevoel is in een van de bovenbenen, kan de manueel therapeut aan de hand van deze plaats, ook het aangedane gewricht in de wervelkolom relateren. Goed onderzoek legt dus de basis voor een succesvolle behandeling. Juist daar is de manueel therapeut in opgeleid. Als geen ander beschikt hij of zij over testen en onderzoeken om exact in kaart te brengen wat de oorzaak van je klachten is.

Klachten in dit gebied behandelt de manueel therapeut met speciale technieken. Hierdoor neemt pijn af en verbetert de beweging in de gewrichten en houding. Deze behandeling kan bestaan uit mobilisaties of manipulaties. Met deze technieken en met oefeningen werkt de manueel therapeut met jou aan herstel van beperkte beweeglijkheid of stabilisatie van een teveel aan beweging. Om verder herstel te bevorderen en om ervoor te zorgen dat klachten niet of minder snel terugkomen, worden aanvullend advies en oefeningen ingezet.

manuele therapie oss content
Afspraak maken