Kinderpraktijk

Fysiotherapie en méér

Soms gaat bewegen minder gemakkelijk. De fysiotherapeut is specialist in bewegen en houding. Voor iedere beweeghulpvraag hebben wij de passende expertise in huis.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Wij hebben veel specialisaties in huis. Hierdoor gaat onze kennis en ervaring vérder. Als het helpt bij je herstel, werken de therapeuten in ons gezondheidscentrum in Oss graag samen. Uiteraard doen ze dat alleen na overleg met jou.

Door je klacht vanuit verschillende invalshoeken te bekijken past de behandeling echt bij jou en je hulpvraag en herstel je sneller.

Behandeling fysiotherapie

Wat beweegt jou!?

Als je in de praktijk in Oss komt voor fysiotherapie, start de fysiotherapeut met een intake. Deze intake legt de basis voor de rest van het behandeltraject. Onderzoek volgt vaak op de intake en geeft de fysiotherapeut waardevolle informatie over je klacht of aandoening.

De tot dan toe verzamelde informatie is de basis van het behandelplan. Uiteraard wordt dit plan goed met je besproken. Tijdens het behandeltraject evalueert de fysiotherapeut de behandeling regelmatig en waar nodig wordt de behandeling bijgesteld.

De fysiotherapeut is specialist in bewegen. In onze praktijk in Oss staan we voor je klaar voor zowel begeleiding bij blessures als revalidatie na een operatie of fysiotherapie voor chronische beperkingen. Voorbeelden van hulpvragen waarmee patiënten bij ons komen zijn bijvoorbeeld: hoofdpijn, nek-, schouder- of rugpijn, tenniselleboog, schouderpijn, een verstuikte enkel, bandletsel aan knieën, revalidatie naar een herseninfarct, revalidatie na een operatie, klachten door een verkeerde houding, artritis, claudicatio intermittens of lichamelijke klachten door overgewicht.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering?

Nee, de vergoeding voor fysiotherapie is bijna altijd vanuit je aanvullende verzekering. In jouw polis kun je nakijken of, en hoeveel, behandelingen voor fysiotherapie je vergoed krijgt. Een uitzondering hierop is wanneer je een chronische indicatie hebt voor fysiotherapie. Vanaf de 21e behandeling krijg je dan wel een vergoeding vanuit de basisverzekering.

Wil je meer informatie over de vergoedingen voor fysiotherapie? Neem dan contact op met onze praktijkassistente. Zij kan dit voor je nakijken en meer informatie geven.

Welke tarieven hanteren jullie voor fysiotherapie?

De tarieven die wij hanteren kun je opvragen bij de praktijkassistente. Je hoeft de behandeling alleen zelf te betalen indien je niet of onvoldoende verzekerd bent. Na de behandeling betaal je dan eenvoudig bij de praktijkassistente aan de balie.

Is een verwijzing van mijn huisarts nodig voor fysiotherapie?

Een verwijzing van de huisarts is in de meeste gevallen niet nodig voor fysiotherapie bij Gezondheidscentrum Borgvliet in Oss. Je kan gewoon contact met ons opnemen om een afspraak te maken.

Er is een uitzondering. Voor een fysio behandeling aan huis (in Oss) en voor chronische indicaties is er wel altijd een verwijzing van de behandelend arts nodig.

Hoeveel behandeling heb ik nodig om van mijn klacht af te komen?

Dit is lastig te zeggen omdat iedere klacht en ieder mens anders is. Tijdens de intake zal de fysiotherapeut het behandelplan met je bespreken en indien gewenst een schatting maken van het verwachte aantal behandelingen. Tussentijds wordt er altijd geëvalueerd en kan het aantal behandelingen worden bijgesteld. Indien zinvol en door jou gewenst werken wij met innovatieve behandeltechnieken als shockwave, Epte, echografie en dry needling, voor een spoedig herstel.