Kinderpraktijk

De juiste specialist voor jou

Sandra en Laura, onze diëtistes, zijn specialisten op het gebied van gezondheid en voeding. Samen met jou werken ze aan een voedingspatroon dat bij je past. Het voeding- of dieetadvies is altijd maatwerk, waarbij de diëtistes ervoor zorgen dat het past bij jouw leven én dat jij je weer beter gaat voelen. Voeding moet gezond en gevarieerd zijn, maar ook lekker! Daarom houden we rekening met jouw voorkeuren.

Behandeling

Samen zorgen voor een goed voedingspatroon

Tijdens een kennismakingsgesprek vraagt de diëtist naar de reden van je bezoek. Wat wil je veranderen? Waar loop je tegenaan? Wat is je achtergrond? Sandra maakt een analyse van je beweegpatroon, medische achtergrond en huidige voedingsinname.

De diëtist maakt aan de hand van de antwoorden een passend voedingsschema op maat. Sandra zal de benodigde aanpassingen met veel kennis en betrokkenheid aan je voorleggen. Een eerste consult duurt anderhalf uur, inclusief een gedetailleerd uitgewerkt advies op maat. Vervolgafspraken duren afhankelijk van de hulpvraag 15 tot 30 minuten.

Dietist oss
Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een diëtist en een gewichtsconsulent?

Een diëtist kan helpen bij o.a. darmproblemen, diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziektes, kanker, overgewicht met een BMI hoger dan 30 of ondervoeding.

De gewichtsconsulent helpt iedereen die af willen vallen of gezonder wil gaan eten en een BMI heeft van maximaal 30.

Wordt de diëtist vergoed?

Vanuit de basisverzekering krijg je 3 uur per jaar voor diëtetiek. Wel wordt eerst je eigen risico aangesproken. Sommige aanvullende verzekeringen bieden meer vergoedingen voor diëtetiek.

Vanuit een aanvullende verzekering vergoeden sommige verzekeraars een behandeling bij de gewichtsconsulent. De vergoedingen variëren van 50 tot 500 euro per jaar.

Wil je weten of jouw zorgverzekeraar de diëtist of gewichtsconsultent vergoed? Neem dan contact op met onze praktijkassistente.

Kan iedereen bij de diëtist terecht?

Met iedere vraag over voeding of over een dieet kun je bij onze diëtist terecht. Denk aan vragen rondom gewicht, verhoogd cholesterol, allergie, darmproblemen of hoge bloeddruk. Maar ook sporters, vegetariërs en zwangeren met vragen over voeding kunnen bij de diëtist in Oss langskomen voor advies.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig van bijvoorbeeld jouw huisarts voor een afspraak met onze diëtist in Oss. De diëtist is vrij toegankelijk.

Is er een wachtlijst voor de diëtist?

Doorgaans is er geen wachtlijst voor diëtetiek. In drukkere periodes kan het zijn dat je wel even op een wachtlijst wordt geplaatst. Wil je weten of wij op dit moment een wachtlijst hebben voor de diëtist in Oss? Neem dan contact op met onze praktijkassistente. Zij kan je dit direct vertellen.

Bieden jullie ook diëtetiek voor kinderen aan?

Ja, je kan bij Gezondheidscentrum Borgvliet in Oss ook terecht bij de diëtist met je kind. De kinderdiëtist staat klaar voor al je vragen over voeding en een passende leefstijl voor je kind.