Fysiotherapie Oss

FysioFitness

In onze FysioFitness training werk je samen met je fysiotherapeut of fysiocoach aan een gezond lichaam, fitheid en energie. Onze trainingen zijn de ideale manier om op een verantwoorde manier fit te worden én te blijven.

Voor iedereen

De training is er voor iedereen! Ben je sportief en ga je graag actief aan de slag of wil je liever rustig bewegen? Iedereen is anders en beweegt anders. Bij aanvang van de FysioFitness training wordt er per individu een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld. Je kiest samen met de fysiotherapeut voor een training die bij jou en je persoonlijke doelstelling past.

Starten met FysioFitness

  • Het programma loopt het hele jaar door. Instromen is op ieder moment mogelijk.
  • Voorafgaand aan de start van de training zorgen we voor een intake waarin we jou én je wensen en mogelijkheden leren kennen. Zo weten we goed wat je instapniveau is en welk trainingsprogramma bij je past.
  • De fysiotherapeut of fysiocoach zorgt ervoor dat iedereen op zijn eigen tempo en niveau de oefeningen kan uitvoeren.
  • Trainingen zijn afwisselend en gericht op conditie, lenigheid, kracht en coördinatie.
  • Je traint in kleine groepen van maximaal zeven personen.
  • FysioFitness is geen behandeling maar een sportactiviteit. Je draagt makkelijk zittende (sport)kleding en sportschoenen.
  • FysioFitness wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar betaal je zelf.

Wil je meedoen? Doe een gratis proefles en ervaar de kracht van FysioFitness.

Wat kost FysioFitness?

FysioFitness - groepstraining van 1 uur

1x per week training: € 140,- per kwartaal
2x per week training: € 270,- per kwartaal
Strippenkaart 10x: € 150,-

€ 38,= eenmalig voor inschrijven en intake (geldt niet voor doorstroom vanuit fysiotherapie-traject)

De juiste training voor jou

De FysioFitness training wordt gegeven door ervaren begeleiders. Meestal staan de groepen onder leiding van een fysiotherapeut. In sommige gevallen van een ervaren trainer, die de groepen vanuit een korte lijn met de fysiotherapeut begeleidt. Je wordt met aandacht begeleid bij het uitvoeren van oefeningen of het instellen van apparatuur. Zo merk je snel dat je fitheid verbetert.

Veelgestelde vragen

Ik ben niet in de praktijk in behandeling geweest. Kan ik deelnemen aan Fysio Smallgroup?

Jazeker! Je start met een intake waarin we in gesprek gaan over jouw persoonlijke doelen, mogelijkheden en wensen. Zo wordt een programma samengesteld wat bij jou past. Je betaalt een eenmalig bedrag voor deze intake.

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en FysioFitness training?

FysioFitness is geen behandeling maar een sportactiviteit. Natuurlijk staat het verbeteren van je fitheid centraal. Als je door een aandoening, blessure of klacht bepaalde oefeningen niet kan doen, worden deze aangepast zodat de training toch bij je past. Dat is de kracht van onze trainingsprogramma’s!

Wie kan meedoen aan de training?

De training is er voor iedereen! Ben je sportief en ga je graag actief aan de slag of wil je liever rustig bewegen? Samen kiezen we een groep die het beste past bij je persoonlijke doelstelling!

Wat draag ik tijdens het sporten?
Ons advies is sportkleding of makkelijk zittende kleding te dragen én schoenen die alleen binnen gebruikt worden. Zorg ook voor een handdoek.
Wat is het verschil met een gewone small-group training in de fitness-school?

Onze fysiotherapeuten combineren hun kennis over het bewegend functioneren met hun kennis over trainingsprincipes en doen dat met enthousiasme en passie. Als je met een aandoening of klacht wil gaan of blijven sporten dan is FysioFitness echt iets voor jou. Desgewenst begeleidt de fysiotherapeut je naar zelfstandig trainen. Je kunt FysioFitness ook combineren met zelfstandige training.

Waar werk ik aan bij FysioFitness?

De trainingen zijn afwisselend en gericht op conditie, lenigheid, kracht en coördinatie. Daarbij wordt rekening gehouden met jouw tempo en mogelijkheden. Werken aan fitheid staat centraal, maar het gaat in deze training ook om de onderlinge gezelligheid.

Wordt FysioFitness vergoed door de zorgverzekeraar?

Er is soms verwarring over de mogelijkheid voor vergoeding van FysioFitness door de zorgverzekeraar. Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is niet toegestaan.  Wij declareren FysioFitness dus nooit bij de zorgverzekeraar.

Fysiotherapie en revalidatietraining komen vaak wel voor vergoeding in aanmerking.