ergotherapie best

Ergotherapie in Best

Allerlei activiteiten en dagelijkse handelingen doe je meestal automatisch, zonder erbij na te hoeven denken. Als dit door een ziekte of andere omstandigheden niet goed meer lukt, kun je begeleiding krijgen van de ergotherapeut.

Ergotherapie biedt hulp bij het oplossen van problemen in het zelfstandig functioneren bij dagelijkse handelingen zoals eten, douchen, werk, boodschappen doen, fietsen, hobby's en veel meer.

De ergotherapeut zet zich in voor je zelfredzaamheid

De ergotherapeut kijkt op een praktische manier samen met jou naar die situaties die je graag anders wil zien, doen of verbeteren.

Zij doet dat samen met jou bij je thuis of op je werk, omdat daar je persoonlijke situatie het best in beeld komt. Zij kijkt samen met jou welke aanpassingen mogelijk zijn, welke hulpmiddelen inzetbaar en naar slimme oplossingen om bepaalde taken weer te kunnen doen. Ook kijkt zij of er mogelijk hulp te krijgen is, zodat het uitvoeren van bepaalde activiteiten wel lukt. Denk hierbij aan hulp van familieleden, vrienden, collega’s, medescholieren of hulpverleners.

Behandeling Ergotherapie

Je kunt méér met ergotherapie

Voordat de behandeling of begeleiding start zal er een uitgebreide intake plaatsvinden, meestal bij je thuis om je persoonlijke situatie zo goed mogelijk te kunnen inschatten. Er wordt vooral gekeken naar wat je wel kunt en welke mogelijkheden er zijn in je huis en/of op je werk, zodat er verbeterd of aangepast kan worden wat jij nodig hebt.

Deze hulp geldt niet alleen voor aanpassingen in huis of op je werk of voor het aanvragen van hulpmiddelen. Ook de mensen om je heen, zoals bijvoorbeeld mantelzorgers, je familie, vrienden en collega's en hulpverleners kunnen, indien nodig, bij de begeleiding worden betrokken.

ergotherapie best content

Veelgestelde vragen

Wordt ergotherapie vergoed?

Ergotherapie is opgenomen in het basispakket. Fysiotherapie De Tambourije in Best heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Iedereen heeft recht op 10 uur ergotherapie per jaar. Je eigen risico kan wel van toepassing zijn. Dit kun je nakijken in jouw polis. Kom je er niet helemaal uit? Bel dan gerust met onze praktijkassistente. Zij helpt je hier graag bij en geeft je meer informatie over de vergoeding voor ergotherapie.

Heb ik voor ergotherapie een verwijzing nodig?

Je kan zonder verwijzing een afspraak bij ons maken voor ergotherapie. Echter voor ergotherapie aan huis (in Best of omgeving) is wel een verwijzing nodig van een arts.

Komt de ergotherapeut bij mij aan huis?

Afhankelijk van jouw klachten kan het inderdaad zo zijn dat de ergotherapeut bij je aan huis (in Best of omgeving) komt voor een behandeling. Op deze manier krijgt de ergotherapeut tevens een goed beeld van jouw klachten tijdens jouw dagelijkse activiteiten. Samen zoeken jullie naar praktische oplossingen die je helpen bij jouw zelfredzaamheid.

Werkt een ergotherapeut zelfstandig?

De ergotherapeut werkt soms zelfstandig aan uw hulpvraag, maar het komt ook vaak voor dat de ergotherapeut samenwerkt met andere zorgprofessionals in en rondom Best. Dit kan bijvoorbeeld binnen onze praktijk zijn met een fysiotherapeut. Ook samenwerking buiten de praktijk komt voor, zoals bijvoorbeeld een thuiszorgmedewerker, (huis)arts en/of leverancier van hulpmiddelen.

Bieden jullie ook kinderergotherapie aan?

Op dit moment biedt Fysiotherapie De Tambourije in Best geen ergotherapie aan specifiek gericht op kinderen.

Is er een wachtlijst voor ergotherapie?

Doorgaans is er geen wachtlijst voor ergotherapie. In drukkere periodes kan het zijn dat je wel even op een wachtlijst wordt geplaatst. Wil je weten of wij op dit moment een wachtlijst hebben voor ergotherapie in Best? Neem dan contact op met onze praktijkassistente. Zij kan je dit direct vertellen.

Kan ik bij de ergotherapeut terecht voor een handspalk?

Je kan niet bij onze ergotherapeut terecht voor het plaatsen van een spalk, maar wel bij onze handtherapeut. Zij is gespecialiseerd in klachten aan armen, pols en handen en kan tevens een spalk bij je plaatsen.