manuele therapie den bosch

Met manuele therapie bereik je meer

Fysiotherapie en manuele therapie, wat is het verschil? Manuele therapie is een specialisme binnen het vak fysiotherapie. Manueel therapeuten zijn specialist in de behandeling van klachten aan de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. U bent bij ons aan het juiste adres!

Direct een afspraak maken

Net even dat stapje verder met de manueel therapeut

De manueel therapeut heeft zich door het volgen van een vierjarige masterstudie geheel toegelegd op gewrichten in armen en benen en het bewegen van de wervelkolom.

Als geen ander is de manueel therapeut in staat om complexe beweegklachten te onderzoeken en behandelen. We hebben een breed team van specialisten beschikbaar!

Behandeling manuele therapie

De wervelkolom loopt van bovenin je nek naar beneden, helemaal tot je stuitje. De wervelkolom geeft continu ontelbare signalen naar alle delen van het lichaam. Als er in de wervelkolom iets blokkeert, geeft dat vaak klachten in andere delen van het lichaam. De pijn kan uitstralen naar je been, je arm of er kan hoofdpijn ontstaan. Of duizeligheid door een blokkade in de nek of rugklachten die in de onderrug voelbaar zijn.

De oorzaak voor deze klachten is ook niet altijd hetzelfde. Daarom wordt er bij manuele therapie altijd gestart met onderzoek. Is er sprake van een te grote of te beperkte beweeglijkheid? Is de klacht aanwezig in rust of in beweging? Zijn er factoren die de klachten uitlokken of verergeren? De manueel therapeut doet onderzoek naar de aard van de klachten en de mogelijkheden voor herstel.

De manueel therapeut heeft veel ervaring met de toepassing van effectieve technieken. Bijvoorbeeld mobiliserende technieken, ook wel manipulaties genoemd. Daarnaast worden oefeningen en advies ingezet om het herstel te bevorderen. Pijnlijk zijn de mobilisaties vrijwel nooit. Eerder wordt er verlichting ervaren doordat klachten afnemen. Manuele therapie is vaak zeer effectief en herstel treedt vaak snel op. We behandelen vanuit de nieuwste inzichten en met de best werkende technieken.

Manuele therapie Den Bosch
Afspraak maken
of bel

Veelgestelde vragen

Wordt manuele therapie vergoed?

Als je beschikt over een aanvullende verzekering voor fysiotherapie wordt manuele therapie meestal geheel of gedeeltelijk vergoed door jouw zorgverzekeraar. De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden per kalenderjaar maximaal 9 behandelingen aan manuele therapie, ook als je voor meer fysiotherapiebehandelingen verzekerd bent. Bruyst Helftheuvel in Den Bosch heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Er bestaat veel onduidelijkheid over vergoedingen voor manuele therapie. Wil je weten wat jouw verzekering vergoedt? Onze praktijkassistenten vertellen je dit snel en eenvoudig.

Wat kost manuele therapie als ik het zelf moet betalen?

Als je niet of onvoldoende verzekerd bent voor manuele therapie moet je de behandeling zelf betalen. Manuele therapie is een master-specialisatie binnen het vak fysiotherapie. Daarom geldt een hoger behandeltarief dan bij reguliere fysiotherapie. Welke tarieven dit zijn bij Bruyst Helftheuvel kun je opvragen bij de praktijkassistente.

Wij werken niet met ingewikkelde nota’s achteraf. Na de behandeling reken je eenvoudig af bij de praktijkassistente aan de balie.

Heb ik een verwijzing nodig voor manuele therapie?

Nee, voor manuele therapie heb je geen verwijzing nodig van een arts. Je kan dus direct bij onze praktijk een afspraak maken welke dan start met een intake.

Kan ik zelf een manueel therapeut kiezen bij wie ik behandeld wil worden?

Je kan jouw voorkeur kenbaar maken bij het maken van een afspraak. Wij proberen hier dan rekening mee te houden. Echter vinden wij het belangrijk dat je de best passende zorg krijgt, dus mocht een andere manueel therapeut beter aansluiten bij jouw hulpvraag kan het zijn dat de afspraak toch bij een andere manueel therapeut dan jouw voorkeur wordt ingepland bij onze praktijk in Den Bosch.

Hoeveel behandelingen manuele therapie heb ik nodig?

Het is vooraf lastig aan te geven hoeveel behandelingen manuele therapie je nodig hebt omdat ieder mens en iedere klacht uniek is. Na de intake en het onderzoek stelt de manueel therapeut een behandelplan op maat voor jou op. Je krijgt dan ook een indicatie over de behandelduur zodat je weet wat je kan verwachten.