Fysiotherapie Den Bosch - header

Fysiotherapie en méér

Soms gaat bewegen minder gemakkelijk. De fysiotherapeut is specialist in bewegen en houding. Voor iedere beweeghulpvraag hebben wij de passende expertise in huis.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Wij hebben veel specialisaties in huis omtrent fysio. Daardoor gaat onze kennis en ervaring vérder. Als dat helpt bij je herstel, werken de therapeuten in onze praktijk graag samen. Uiteraard doen ze dat alleen na overleg met jou.

Door je klacht vanuit verschillende invalshoeken te bekijken past de behandeling echt bij jou en je hulpvraag en herstel je zo snel mogelijk. Wij behandelen vanuit de nieuwste inzichten, zodat je altijd de juiste hulp krijgt.

Behandeling fysiotherapie

Wat beweegt jou!?

Hoe verloopt een fysiotherapie afspraak in Gezondheidscentrum Helftheuvel? Kom je voor je eerste behandeling in ons centrum? De fysiotherapeut start altijd bij jouw verhaal. Wat is de reden van je komst? Welke klachten heb je en hoe lang? En welke aanpak sluit het beste aan?

Deze intake legt de basis voor de rest van het behandeltraject. Onderzoek, volgt vaak op de intake en geeft de fysiotherapeut waardevolle informatie over de klacht of aandoening.

De tot dan toe verzamelde informatie is de basis van het behandelplan. Uiteraard wordt dit plan goed met jou besproken. In de meeste gevallen ben je verzekerd voor fysiotherapie en manuele therapie.

Tijdens het behandeltraject evalueert de fysiotherapeut de behandeling regelmatig en waar nodig wordt de behandeling bijgesteld. Dit alles om je optimaal te kunnen helpen tijdens het behandeltraject.

Afspraak maken
of bel

Veelgestelde vragen

Wordt fysiotherapie vergoed?

Fysiotherapie en verbijzonderingen van fysiotherapie worden bijna altijd vergoed uit je aanvullende verzekering. De pakketten van de aanvullende verzekering zijn bij iedere zorgverzekeraar anders. Daarom is het verstandig om goed in je polis te kijken voor welke vergoeding jij in aanmerking komt. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Voor jou ook prettig: de declaratie van kosten verloopt rechtstreeks tussen ons en de zorgverzekeraar.

Voor sommige (chronische) indicaties wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. De therapeuten en assistentes weten welke indicaties dit zijn.

Soms is het ingewikkeld om goed te achterhalen voor welke vergoeding je in aanmerking komt. Wil je weten wat jouw verzekering vergoedt? Onze praktijkassistenten vertellen je dit snel en eenvoudig.

Wat kost fysiotherapie als ik het zelf moet betalen?

Als je niet of onvoldoende verzekerd bent voor fysiotherapie moet je de behandeling zelf betalen. De tarieven die Gezondheidscentrum Helftheuvel hanteert kun je opvragen bij de praktijkassistente.

Wij werken niet met ingewikkelde nota’s achteraf. Na de behandeling reken je de behandeling eenvoudig af bij de praktijkassistente.

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat je geen verwijzing nodig hebt voor fysiotherapie. Je kunt dus zonder tussenkomst van een arts een afspraak maken bij onze praktijk in Den Bosch, welke dan start met een screening.

Er is een uitzondering: voor een fysio behandeling aan huis (in Den Bosch) en voor chronische indicaties is wel altijd een verwijzing van de behandelend arts nodig.

Hoeveel behandelingen fysiotherapie heb ik nodig?

Ieder mens en iedere klacht is uniek. Het is daarom lastig om aan te geven hoeveel behandelingen jij nodig hebt om van je klacht af te komen. Natuurlijk snappen wij dat je dat wel graag (ongeveer) wilt weten. De fysiotherapeut bespreekt na de intake en het onderzoek het behandelplan en geeft dan ook een indicatie over de behandelduur. Door regelmatig te evalueren houdt de fysiotherapeut jou op de hoogte van de te verwachten herstelduur. Ook werken wij, wanneer zinvol en door jou gewenst, met effectieve onderscheidende behandelmethoden zoals dry needling, echografie, shockwave en Epte, wat bijdraagt aan sneller herstel.