Ergotherapie Den Bosch

Je kunt méér met ergotherapie

Als het uitvoeren van activiteiten of dagelijkse taken die altijd automatisch worden gedaan niet meer (volledig) lukt, biedt de ergotherapeut begeleiding. Zij biedt praktische oplossingen die dagelijkse activiteiten makkelijker maken. Getracht wordt de kwaliteit van leven weer te verbeteren.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Onze ergotherapeuten kijken verder dan alleen hun eigen vakgebied en werken als collega’s nauw samen met bijvoorbeeld de fysiotherapeut of diëtist. Zij overleggen waar nodig om zo de best passende behandeling te kunnen bieden.

Zij werken, indien gewenst en nodig, ook samen met andere betrokkenen in het zorgproces zoals je partner, mantelzorger, gemeente en/of hulpverleners.

Behandeling ergotherapie

Je kunt méér met ergotherapie

Als activiteiten die eigenlijk automatisch behoren te gaan niet meer (volledig) lukken, biedt de ergotherapeut begeleiding. Vaak gaat het om dagelijkse activiteiten zoals opstaan, aankleden, koken, eten, douchen, huishoudelijke werkzaamheden, boodschappen doen, werk, hobby’s, fietsen of auto rijden. Handelingen die eigenlijk voor de meeste mensen heel normaal zijn om te doen of zouden moeten zijn. Die belangrijk zijn voor het zelfstandig functioneren.

Wanneer deze activiteiten moeilijker verlopen, heeft dat vaak ook invloed op het dagelijkse leven en de kwaliteit daarvan. De behandelingen ergotherapie bij je thuis of in onze praktijk in Den Bosch hebben als doel om de gewenste taken weer zo volledig en prettig mogelijk te laten verlopen. Iedere situatie is anders en vraagt om andere oplossingen. De ergotherapeut neemt je persoonlijke situatie als vertrekpunt en werkt met je aan praktische oplossingen die bij je passen. We zorgen dat deze oplossing je herstel ten goede komt.

De ergotherapeut kijkt samen met jou naar die situaties die je graag wilt verbeteren en komt daarom meestal bij je thuis of op je werk.
Uitgaande van de omgeving waar jij activiteiten uitvoert, zoekt de ergotherapeut naar een slimme oplossing om een bepaalde taak weer te kunnen uitvoeren. Jouw gezondheid is onze zorg.

Zijn er oplossingen te vinden voor in huis of op je werkplek? Wat kan er verbeteren? Zijn er aanpassingen nodig of hulpmiddelen inzetbaar? Is het mogelijk om hulp te krijgen zodat het uitvoeren van bepaalde activiteiten wel lukt (familie, vrienden, hulpverleners, medescholieren, thuiszorg, etc.)?

De ergotherapeut bespreekt uitvoerig met jou wat je hulpvraag is en maakt een plan van aanpak, zodat je weet wat je kunt en mag verwachten.

ergotherapie den bosch content
Afspraak maken
of bel