Kinderpraktijk

De juiste specialist

De diëtist werkt met jou aan een passend voedingspatroon.

Onze diëtist Sandra is dé specialist op het gebied van voeding en gezondheid. Haar uitgangspunt is een goede eetstijl met een gebalanceerd voedingspatroon dat past bij jouw leven. Voedings- of dieetadvies is maatwerk en daarom zet zij zich in voor een juist voedingspatroon zodat jij je beter gaat voelen. Daarbij zijn je voorkeuren voor voeding ook belangrijk! Voeding moet immers niet alleen gezond zijn, maar ook lekker. Bovendien kan wat voor de een gezond is, dat niet zijn voor een ander. De diëtist is praktisch en werkt met aandacht en betrokkenheid aan een voedingspatroon dat bij jou past.

Behandeling

Samen met jou op weg naar een passend voedingspatroon

De eerste afspraak bij de diëtist betreft een kennismakingsgesprek. Waar loop je tegenaan in je voedingspatroon, wat is je achtergrond en wat zijn je wensen voor verandering. Sandra start met analyse van je huidige voedingsinname, waarbij ook aandacht is voor je beweegmogelijkheden.

De basis voor begeleiding is een voedingsschema. Sandra werkt met aandacht en vanuit oprechte betrokkenheid met jou aan de benodigde aanpassingen. Een eerste consult bestaat uit een afspraak van 1 uur en een uitgewerkt advies (30 minuten). Een vervolgafspraak duurt afhankelijk van de hulpvraag 15 tot 30 minuten.

dietist den bosch - content
Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wat is een gewichtsconsulent?

Een gewichtsconsultent is alleen voor mensen die gezonder willen gaan eten en/of af willen vallen. Een voorwaarde is dat je BMI niet hoger dan 30 mag zijn.

Wordt een behandeling vergoed?

De diëtist valt onder de basisverzekering voor 3 uur per jaar. Eerst wordt je eigen risico aangesproken, daarna vergoedt de zorgverzekeraar de behandeling. Met een aanvullende verzekering kan extra vergoeding gelden voor de diëtist.

Een aantal zorgverzekeraar hanteert een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering voor een gewichtsconsultent. Deze vergoeding varieert van €50 tot €500 per jaar.

Neem contact op met de praktijkassistente als je meer wilt weten over de vergoedingen.

Heb ik een verwijzing nodig voor de diëtist?

De diëtist is vrij toegankelijk. Je hebt dus geen verwijzing nodig. Je kan direct een afspraak maken bij de diëtist van Gezondheidscentrum Helftheuvel in den Bosch door even te bellen met de praktijkassistente.

Kan iedereen bij de diëtist terecht?

Ja, bij de diëtist is iedereen met een vraag over voeding welkom. Denk aan vragen rondom een dieet, overgewicht, ondergewicht, darmproblemen, hoge bloeddruk of allergie. Maar ook sporters en zwangeren met vragen over voeding kunnen bij de diëtist in Den Bosch langskomen voor advies.

Is er een wachtlijst voor de diëtist?

Doorgaans is er geen wachtlijst voor diëtetiek in Den Bosch. Soms, in drukke periodes, hanteren wij wel een wachtlijst. Wil je weten of wij op dit moment een wachtlijst hebben voor de diëtist in Den Bosch? Neem dan contact op met onze praktijkassistente.

Bieden jullie ook diëtetiek voor kinderen aan?

Ja, ook met je kind ben je welkom bij onze diëtist. De diëtist staat klaar voor al je vragen over voeding de voeding van je kind en adviseert over een passende leefstijl die bij jouw kind past.