Fysiotherapie Den Bosch - header

Fysiotherapie Den Bosch

Een breed team gespecialiseerde therapeuten die samen werken voor de beste zorg voor jou. Mensgericht en persoonlijk. Dat is waar wij voor staan. We helpen je zo snel mogelijk met jouw lichamelijke klachten. Samen met jou gaan we voor de beste behandeling.

De juiste specialist

De praktijk is er voor alle leeftijdsgroepen en alle hulpvragen gericht op bewegen, houding en leefstijl.

Met een breed team van specialisten werken we samen om je hulpvraag te behandelen vanuit de nieuwste inzichten en de aanpak die bij jóu past.

Indien nodig komen we ook bij je aan huis.

Fysiotherapie Den Bosch

Over de praktijk

Deskundige fysiotherapie en méér in Den Bosch

Onze aanpak is gericht op jou. Onze fysiotherapeuten verdiepen zich middels specialisatie. Door samen te werken bundelen zij hun krachten. Zo staan wij voor zorg die echt past bij wat jij nodig hebt.

  • Jij bent het vertrekpunt. Wie ben jij en welke zorg past bij jou?
  • Samenwerking staat centraal. In de praktijk, maar ook daarbuiten
  • Wij zijn gericht op innovatie en zetten nieuwe inzichten in als dat je herstel ten goede komt
  • Wij meten de kwaliteit van onze zorg continu en werken met ons kwaliteitsteam aan de beste zorg voor jou

Fysiotherapie en méér in Den Bosch

Wat beweegt jou!?

De fysiotherapeut is dé specialist van het bewegingsapparaat. De meeste fysiotherapeuten in Bruyst in Den Bosch hebben zich na de basisstudie fysiotherapie verder gespecialiseerd. Daarmee verdiepen ze zich in een deelgebied van het bewegend functioneren van de mens.

Dat kan zijn het bekken (bekkenfysiotherapie), de wervelkolom (Manuele therapie) of bijvoorbeeld fysiotherapie gericht op ouderen (geriatriefysiotherapie). Maar ook een specialisme in sport, oedeemfysiotherapie en oncologiefysiotherapie (kanker) is mogelijk.

Tijdens een fysiotherapie behandeling kan het zijn dat wij een speciale behandelmethodiek als shockwave, epte of dry needling inzetten voor een effectieve behandeling.

Naast fysiotherapeuten zijn er in onze praktijk veel andere specialisten werkzaam. Zo bieden wij verschillende revalidatie en trainingsmogelijkheden, als ook ergotherapie, diëtetiek, kindertherapie en podotherapie. Zo werken onze specialisten, met aandacht, samen aan de beste zorg voor jou.

Behandeling fysiotherapie

Wat beweegt jou!?

Hoe verloopt een fysiotherapie afspraak in Helftheuvel of in onze locatie in Den Bosch Centrum? Kom je voor je eerste behandeling in ons centrum? De fysiotherapeut start altijd bij jouw verhaal. Wat is de reden van je komst? Welke klachten heb je en hoe lang? En welke aanpak sluit het beste aan?

Deze intake legt de basis voor de rest van het behandeltraject. Onderzoek, volgt vaak op de intake en geeft de fysiotherapeut waardevolle informatie over de klacht of aandoening.

De tot dan toe verzamelde informatie is de basis van het behandelplan. Uiteraard wordt dit plan goed met jou besproken. In de meeste gevallen ben je verzekerd voor fysiotherapie en manuele therapie.

Tijdens het behandeltraject evalueert de fysiotherapeut de behandeling regelmatig en waar nodig wordt de behandeling bijgesteld. Dit alles om je optimaal te kunnen helpen tijdens het behandeltraject.

Fysiotherapie Den Bosch - oefengroep
Afspraak maken
of bel

Veelgestelde vragen

Wordt fysiotherapie vergoed?

Fysiotherapie en verbijzonderingen van fysiotherapie worden bijna altijd vergoed uit je aanvullende verzekering. De pakketten van de aanvullende verzekering zijn bij iedere zorgverzekeraar anders. Daarom is het verstandig om goed in je polis te kijken voor welke vergoeding jij in aanmerking komt. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Voor jou ook prettig: de declaratie van kosten verloopt rechtstreeks tussen ons en de zorgverzekeraar.

Voor sommige (chronische) indicaties wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. De therapeuten en assistentes weten welke indicaties dit zijn.

Soms is het ingewikkeld om goed te achterhalen voor welke vergoeding je in aanmerking komt. Wil je weten wat jouw verzekering vergoedt? Onze praktijkassistenten vertellen je dit snel en eenvoudig.

Wat kost fysiotherapie als ik het zelf moet betalen?

Als je niet of onvoldoende verzekerd bent voor fysiotherapie moet je de behandeling zelf betalen. De tarieven die Bruyst Helftheuvel en Bruyst Den Bosch Centrum hanteren kun je opvragen bij de praktijkassistente.

Wij werken niet met ingewikkelde nota’s achteraf. Na de behandeling reken je de behandeling eenvoudig af bij de praktijkassistente.

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat je geen verwijzing nodig hebt voor fysiotherapie. Je kunt dus zonder tussenkomst van een arts een afspraak maken bij onze praktijk in Den Bosch, welke dan start met een screening.

Er is een uitzondering: voor een fysio behandeling aan huis (in Den Bosch) en voor chronische indicaties is wel altijd een verwijzing van de behandelend arts nodig.

Hoeveel behandelingen fysiotherapie heb ik nodig?

Ieder mens en iedere klacht is uniek. Het is daarom lastig om aan te geven hoeveel behandelingen jij nodig hebt om van je klacht af te komen. Natuurlijk snappen wij dat je dat wel graag (ongeveer) wilt weten. De fysiotherapeut bespreekt na de intake en het onderzoek het behandelplan en geeft dan ook een indicatie over de behandelduur. Door regelmatig te evalueren houdt de fysiotherapeut jou op de hoogte van de te verwachten herstelduur. Ook werken wij, wanneer zinvol en door jou gewenst, met effectieve onderscheidende behandelmethoden zoals dry needling, echografie, shockwave en Epte, wat bijdraagt aan sneller herstel.