COPD Training

COPD Training

Bij onze fysiotherapiepraktijk bieden wij gespecialiseerde COPD fysiotraining aan, gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit en het bevorderen van de gezondheid van mensen met COPD

Wat kunt je verwachten?

Onze COPD Training begint met een uitgebreide intake, waarbij we je medische geschiedenis en huidige fysieke conditie in kaart brengen. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op, dat kan bestaan uit:

  • Ademhalingstechniek verbeteren, zodat je minder snel kortademig wordt.
  • Hoesttechnieken aanleren om de extra slijmvorming, die ontstaat door longaanvallen, makkelijker op te hoesten.
  • Kracht- en conditietraining om de spierkracht en het uithoudingsvermogen te vergroten.
  • Mobiliteitsoefeningen om de flexibiliteit en bewegingsvrijheid te bevorderen.
  • We geven je tips en advies over hoe je zelf je COPD-symptomen kunt beheersen in het dagelijks leven.

We doen meer!

Bij onze praktijk kijken we verder dan alleen je kracht en conditie. We werken samen met diëtisten en ergotherapeuten om ervoor te zorgen dat je niet alleen voldoende beweegt, maar ook de juiste voeding krijgt en voldoende rust neemt. Vermoeidheid en kortademigheid zijn veel voorkomende klachten bij COPD. We leren je, eventueel samen met een ergotherapeut, hoe je je energie beter kunt verdelen, zodat je meer uit je dag kunt halen zonder je uitgeput te voelen.

Daarnaast bieden onze geriatriefysiotherapeuten passend advies en begeleiding aan huis wanneer trainen in de praktijk niet meer haalbaar is.

Wat kost COPD Training?

COPD Training wordt meestal vergoed vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekering. Neem contact op met onze praktijk voor specifieke informatie over vergoedingen en kosten.

1x per week training: € 140,- per kwartaal
2x per week training: € 270,- per kwartaal
Strippenkaart 10x: € 150,-

€ 38,= eenmalig voor inschrijven en intake (geldt niet voor doorstroom vanuit fysiotherapie-traject)

De juiste training voor jou

De COPD training wordt gegeven door ervaren begeleiders. Meestal staan de groepen onder leiding van een fysiotherapeut. In sommige gevallen van een ervaren trainer, die de groepen vanuit een korte lijn met de fysiotherapeut begeleidt. Je wordt met aandacht begeleid bij het uitvoeren van oefeningen of het instellen van apparatuur. Zo merk je snel dat je fitheid verbetert.

Veelgestelde vragen

Ik ben niet in de praktijk in behandeling geweest. Kan ik deelnemen aan COPD Training

Jazeker! Je start met een intake waarin we in gesprek gaan over jouw persoonlijke doelen, mogelijkheden en wensen. Zo wordt een programma samengesteld wat bij jou past. Je betaalt een eenmalig bedrag voor deze intake.

Wat draag ik tijdens het sporten?
Ons advies is sportkleding of makkelijk zittende kleding te dragen én schoenen die alleen binnen gebruikt worden. Zorg ook voor een handdoek.