Train je brugklasvaardigheden

Er zijn diverse vaardigheden nodig om lekker te functioneren in de brugklas. Bij veel programma’s leert iedereen hetzelfde. Dat doen wij anders. Op basis van wat jij wilt leren, gaan we samen op een leuke manier aan de slag.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De ergotherapeut is echt een praktische duizendpoot. Als geen ander kan zij denken vanuit jouw hulpvraag. Wat wil jij leren en waar loop jij op school vaak in vast en wat verwacht jij dat in de brugklas lastig voor je is? Geen standaardprogramma, maar maatwerk. Creatief, betrokken, praktisch en werkend vanuit veel ervaring, dat is waar de ergotherapeut voor staat.

Brugklasvaardighedentraining

Er zijn heel wat vaardigheden die jij in de brugklas goed kunt gebruiken. Sommigen beheers je al goed en andere vaardigheden wil je misschien nog verbeteren. Je gaat een-op-een met de ergotherapeut aan de slag met jouw hulpvragen om goed in het zadel te komen in de brugklas. Brugklastraining volg je voordat je naar de brugklas gaat of als je al in de brugklas zit.
Vaardigheden die je kunt trainen zijn:

Plannen, ordenen en taakaanpak

Leer goed plannen en ordenen. Zoals het leren plannen van huiswerk, in combinatie met je andere bezigheden zoals sport en ontspanning. En leer ook hoe je het beste een (huiswerk)taak kunt aanpakken en overzicht kunt aanbrengen.

Til- en draagtechniek en beeldschermhouding

Houdt je lijf sterk en gezond en kom bij ons leren hoe je je zware boekentas het beste kunt dragen en hoe je de meeste gezonde houding aanneemt achter je laptop of tablet.

Werkgeheugen

Train je werkgeheugen, verbeter je concentratie en productiviteit, werk efficiënter. Wij werken hierbij met de methode Cogmed.

Concentratie en prikkelverwerking

De ergotherapeut heeft oefeningen om je concentratie te vergroten en helpt jou minder last te hebben van prikkels om je heen.

Weerbaarheid

Werk aan je weerbaarheid en zelfvertrouwen, als je het bijvoorbeeld spannend vindt jezelf te presenteren of je plekje in te nemen in een (nieuwe) groep.

Schrijftraining

Heb je geen goed leesbaar handschrift of snel pijn bij het schrijven? Ook dit kunnen wij met jou verbeteren.

Maak direct een afspraak
training brugklasvaardigheden content

Veelgestelde vragen

Zijn er kosten verbonden aan brugklasvaardighedentraining?

Handig (voor je ouders) om te weten is dat per jaar 10 uur ergotherapie vergoed wordt door de basisverzekering, aangevuld met eventueel budget uit een aanvullende verzekering voor ergotherapie. Voor het verbeteren met het werkgeheugen gelden er licentiekosten voor het gebruik van het computerprogramma.