Best

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie is gericht op de behandeling van klachten die zijn gerelateerd aan spanning en stress of te maken hebben met onbegrepen lichamelijke klachten. De psychosomatisch fysiotherapeut helpt met het verkrijgen van inzicht in de relatie tussen 'lichaam' en 'geest'.

De juiste specialist

De psychosomatisch therapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van klachten die te maken hebben met de relatie tussen lichaam en geest.

Bij psychosomatische fysiotherapie is je lichaam het uitgangspunt, omdat de lichamelijke klachten meestal op de voorgrond staan.

Behandeling psychosomatische fysiotherapie

De juiste zorg en aandacht voor jou!

De therapeut zal beginnen met een intakegesprek en daarop volgend een onderzoek. Met dit onderzoek worden alle klachten opgespoord en in kaart gebracht en zal worden besproken wat je graag wil bereiken met de behandeling. Er wordt altijd een behandelplan opgesteld.

Het doel van de behandeling is het herstellen van de balans in je leven. De psychosomatisch fysiotherapeut zal voor jou duidelijkheid scheppen in het feit dat er 'echt' klachten aanwezig zijn, terwijl er geen aantoonbare lichamelijke oorzaken gevonden werden door je arts of andere behandelaar(s).

Afspraak maken
of bel 0499 763 778

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een psychosomatisch fysiotherapeut en psycholoog?

Een psycholoog is gespecialiseerd in de algehele geestelijke gezondheid van een mens en diens gevoelens en gedrag. De psyche staat hierbij centraal.

Bij een psychosomatisch fysiotherapeut daarentegen staat het lichaam centraal. Er wordt lichaamsgericht gewerkt, maar de psyche wordt wel altijd meegenomen.

Wordt psychosomatische fysiotherapie vergoed?

Als je beschikt over een aanvullende verzekering voor fysiotherapie wordt een behandeling psychosomatische fysiotherapie meestal geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar.

Wil je meer informatie over de vergoedingen? Neem dan contact op met onze praktijkassistente.

Wat is SOLK?

Een term die je regelmatig terug hoort komen bij psychosomatische fysiotherapie is SOLK. SOLK staat voor Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten. Het zijn lichamelijke klachten waarvoor geen medische oorzaak kan worden aangewezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pijn, slaapproblemen, spanning, vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid.