Valpreventietraining
Zicht op Evenwicht

Soms kun je erg bezorgd zijn om te vallen. Ook kan het zijn dat je iemand in je omgeving kent die bezorgd is om te vallen. Zicht op Evenwicht is een valpreventietraining voor wie onbezorgd actief wil zijn.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist voor jouw veiligheid

De ergotherapeut is opgeleid voor het geven van valpreventietraining. Goed vallen kun je namelijk leren! Tijdens de valpreventietraining oefent de ergotherapeut valtechniek. Uiteraard op een zeer veilige manier. Je leert hoe je je beter kunt opvangen, zodat letsel minder snel optreedt.

De ergotherapeut kijkt ook met je naar situaties of plaatsen in je huis die valrisico met zich meebrengen. Indien nodig adviseert ze over het maken van aanpassingen. Zo voel je je in en om het huis veiliger en wordt vallen een kleiner risico.

Inhoud valpreventietraining

Voorkom vallen met training van de ergotherapeut

Onze ergotherapeut geeft deze groepscursus, waarin je leert minder bezorgd te worden om te vallen, de kans op vallen vermindert en waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van je eigen mogelijkheden. De groepscursus ziet er als volgt uit:

  • Het is een groepscursus bestaande uit deelnemers die net als jij ook bezorgd zijn om te vallen en hiermee willen leren omgaan.
  • De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van ieder 2 uur.
  • Deze bijeenkomsten vinden bij ons op de praktijk plaats.
  • Je krijgt adviezen en tips om het valrisico in huis te verminderen.
  • Je krijgt eenvoudige oefeningen die je ook thuis zou kunnen doen.

Hoe kun je jezelf of iemand die je kent aanmelden?

Informeer bij onze praktijk wanneer wij training aanbieden. Individuele begeleiding is uiteraard ook mogelijk. Wanneer je zelf wilt deelnemen of iemand kent die in aanmerking zou kunnen komen, kun je contact opnemen met de praktijk voor meer informatie.

Vaak zijn er vergoedingsmogelijkheden voor deze cursus. Neem contact op met de praktijk voor de mogelijkheden.

Afspraak maken