Steunkousen aanmeten

Bruyst is een deskundige partner in het aanmeten van Therapeutische elastische kousen (TEK), ook steunkousen genoemd.
Wij begrijpen dat het dragen van elastische kousen een belangrijke rol speelt in het bevorderen van jouw welzijn en mobiliteit.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Onze gespecialiseerde oedeemfysiotherapeut, Patty Buitenhek, heeft ruime ervaring en expertise in het aanmeten van steunkousen en andere compressiemiddelen. Of je nu al patiënt bent bij Bruyst of niet, iedereen is welkom om gebruik te maken van onze service voor het professioneel aanmeten van steunkousen.

Waarom steunkousen

Steunkousen bieden een effectieve en niet-invasieve manier om verschillende aandoeningen te behandelen, de algehele gezondheid van de benen te verbeteren en het welzijn van mensen te bevorderen. Steunkousen werken door middel van compressie, wat betekent dat ze druk uitoefenen op de aderen, spieren en weefsels van de benen en soms ook de voeten. Deze druk is het hoogst bij de enkel en neemt geleidelijk af naar boven toe. Er zijn verschillende redenen om steunkousen te dragen:

  • Verbetering van de bloedsomloop: Steunkousen helpen de bloedcirculatie te verbeteren door druk uit te oefenen op de aderen in de benen. Dit kan helpen bij het verminderen van zwellingen, het voorkomen van bloedstolsels en het verminderen van het risico op complicaties zoals spataderen en trombose.
  • Verlichting van symptomen: Mensen met aandoeningen zoals veneuze insufficiëntie, lymfoedeem, spataderen of zwellingen ervaren vaak ongemak en pijn in de benen. Steunkousen kunnen verlichting bieden door de druk te verminderen en de symptomen te verlichten, waardoor mensen comfortabeler kunnen bewegen en activiteiten kunnen uitvoeren.
  • Preventie van complicaties: Voor mensen die langdurig moeten zitten of staan, zoals tijdens lange vluchten, bij beroepen die langdurig stil zitten vereisen, of tijdens de zwangerschap, kunnen steunkousen helpen bij het voorkomen van zwellingen en het verminderen van het risico op complicaties zoals spataderen en trombose.
  • Ondersteuning bij sport en activiteiten: Steunkousen worden ook steeds populairder onder atleten en sporters. Ze helpen de bloedcirculatie te verbeteren, verminderen vermoeidheid in de benen en bevorderen een sneller herstel na intensieve trainingen.
  • Verbetering van het comfort: Steunkousen zijn ontworpen met het oog op comfort en kunnen helpen bij het verminderen van vermoeidheid en zwaarte in de benen. Ze bieden ook een gevoel van ondersteuning en stabiliteit, waardoor mensen zich zelfverzekerder voelen tijdens hun dagelijkse activiteiten.
Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wordt het aanmeten van compressiemiddelen vergoed?

Ja, met een verwijzing van je huisarts of specialist worden steunkousen vanaf klasse 2 vergoed via de basisverzekering. Het eigen risico is hier wel van toepassing.

 

 

Heb ik een verwijzing nodig?

Voor het aanmeten van een compressiemiddel is een verwijzing van je huisarts of specialist nodig om de behandeling vergoed te krijgen.