SLIMMER leefstijl interventie header

SLIMMER leefstijlinterventie bij overgewicht

Je leefstijl blijvend veranderen, dat is waar SLIMMER met jou aan werkt. SLIMMER is een erkend én door zorgverzekeraars vergoed programma, gericht op gezonder eten en meer bewegen.

**DIT PROGRAMMA IS TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR**

Direct een afspraak maken

De juiste experts voor jou

SLIMMER is niet zomaar een programma. Doe je mee met SLIMMER dan krijg je twee jaar lang begeleiding van onze ervaren diëtist Sandra Vissers én onze beweegspecialist, fysiotherapeut én leefstijlcoach Fleur Huberts.

SLIMMER begeleiding

Wat beweegt jou!?

Voordat je bij ons SLIMMER-team start, heeft je huisarts getoetst of je voor begeleiding in aanmerking komt en je aangemeld voor het programma. De intake is met de diëtist en de leefstijlcoach, tevens fysiotherapeut. Tijdens de intake wordt uitgebreid stilgestaan bij jouw leefstijl en bij wat je graag wilt bereiken. Jouw mogelijkheden en doelen zijn het vertrekpunt.

Tijdens het behandeltraject bezoek je de diëtist tot maximaal zes keer. Tijdens deze consulten wordt stilgestaan bij gezonder eten op een manier die bij jou past.

De beweegprofessional werkt met jou aan je fitheid, vanuit een persoonlijk beweegplan. Met tussentijdse metingen en evaluatie worden verbeteringen gemeten. Gedurende zes maanden doe je mee aan een groepsles. Samen met anderen werk je aan je doelen en het halen van de beweegrichtlijn voor volwassenen. Natuurlijk begin je rustig en bouw je geleidelijk op. Allemaal afgestemd op wie jij bent en wat bij jou past.

Na zes maanden maak je kennis met de beweegmakelaar in de gemeente. De beweegmakelaar begeleid je naar passende beweegactiviteiten in de buurt. Afsluitend zijn er nog twee terugkom-momenten met de leefstijlcoach: in maand 9 en maand 12 en vijf individuele terugkom-momenten in het tweede jaar.

SLIMMER leefstijl interventie content
Maak direct een afspraak

Veelgestelde vragen

Wordt SLIMMER vergoed?

De kosten voor het SLIMMER programma worden geheel vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Er geldt hiervoor géén eigen risico. Je dient wel verwezen te zijn via de huisarts en te voldoen aan de toelatingscriteria.

Hoelang duurt het SLIMMER programma?

Het eerste half jaar bestaat SLIMMER uit een intensief voedings- en beweegprogramma, daarna volgt een onderhoudsprogramma van 18 maanden waarbij we samen bekijken hoe jij je gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

Is het programma succesvol?

Meer dan 500 deelnemers gingen je voor! De intensieve begeleiding én de combinatie van professionals die jou begeleiden is de kracht van dit programma

Wat is BMI?

De BMI geeft weer of je gewicht gezond is in verhouding tot je lichaamslengte. De BMI wordt vaak gebruikt om te bepalen of er sprake is van overgewicht of juist ondergewicht.