Shockwave therapie

Shockwave therapie is een effectieve en succesvolle therapie, geschikt voor veel (chronische) pijnklachten en verkalkingen. Vaak zijn er maar enkele behandelingen nodig en treedt herstel snel op.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De shockwave specialisten in onze praktijk zijn uitstekend opgeleid in het behandelen met deze relatief jonge techniek. Bij ons wordt shockwave altijd ingezet in combinatie met echografie. Daarmee ziet de therapeut goed waar en op welke manier shockwave ingezet dient te worden.

Behandeling shockwave therapie

Wat brengt het jou!?

Niet alle klachten zijn geschikt voor shockwave. Daarom start de fysiotherapeut altijd met onderzoek om te bepalen of je klacht past bij deze therapie. Bij shockwave wordt gewerkt met apparatuur waaraan een speciale behandelkop is gekoppeld. Deze kop wordt op de huid geplaatst en geeft krachtige trillingen in het aangedane lichaamsgebied.

De behandeling is gevoelig, maar wel kortdurend. Een traject shockwave therapie bestaat uit een reguliere intake met onderzoek, een aantal therapiesessies shockwave van 15 minuten (vaak 1x per week), evaluatie en indien nodig vervolgbehandeling.

Shockwavetherapie
Afspraak maken