Revalidatie na een totale knieprothese operatie (TKP)

Zowel vóór als nadat je een nieuwe knie hebt gekregen is goede begeleiding bij je revalidatie door de fysiotherapeut belangrijk. Hierdoor blijft je conditie op peil en leer je hoe je na de operatie het best kunt bewegen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De fysiotherapeut werkt samen met jou aan een zo goed mogelijk herstel en zal er alles aan doen om een zo hoog mogelijk bewegingsbereik in je knie te krijgen. Hiervoor wordt de voor jou beste behandelingsaanpak gekozen door goed te kijken naar wat jij nodig hebt.

Revalidatieprogramma na een totale knieprothese operatie

Zo snel mogelijk weer optimaal functioneren in het dagelijks leven

De knie is het meest vervangen gewricht van het menselijk lichaam. Tijdens de operatie worden de uiteinden van het dijbeen en scheenbeen vervangen door kunstmatige delen.

Al voordat je wordt geopereerd kun je bij ons een behandeling inplannen. Tijdens deze preoperatieve begeleiding leren wij je hoe je moet traplopen, lopen met krukken en krijg je uitleg over de oefeningen die gaan komen nadat je een nieuwe knie hebt gekregen. Een week voordat de operatie plaatsvindt, kun je bij ons krukken komen halen. Direct nadat je bent geopereerd begint de revalidatie onder begeleiding van de fysiotherapeut, op verwijzing van de specialist. De eerste twee weken komen wij vaak bij je aan huis.

Wij werken bij de revalidatie volgens een protocol. Het oefenprogramma is gericht op looptraining, mobiliteit van het gewricht, stabiliteit en coördinatie en spierversterkende oefeningen. Als je sport zal je begeleid worden met sportspecifieke oefeningen zodat je na verloop van tijd ook het sporten kunt hervatten. Ons revalidatieprogramma wordt voor jou op maat gemaakt en hierbij houden wij rekening met jouw belastbaarheid en je persoonlijke doel: weer optimaal functioneren in het dagelijks leven.

Indien nodig houden we contact met de specialist. In onze moderne praktijk hebben we de beschikking over een uitgebreide oefenruimte met alle apparatuur die nodig is voor jouw optimale revalidatie van je nieuwe knie.

Afspraak maken