Podotherapie

Onze praktijk kent een nauwe samenwerking met Voetencentrum Wender. Met voetklachten kun je daarom terecht bij deze ervaren podotherapeuten. Maar wist je dat problemen in knieën, heupen en lage rug, ook vaak voortkomen uit een afwijkend looppatroon of een afwijkende stand van voeten? De samenwerking tussen fysiotherapeut en podotherapeut is dan van grote waarde!

De juiste specialist

Binnen onze praktijk kun je bij Voetencentrum Wender terecht voor podotherapie. Podotherapeut Kevin is specialist op het gebied van klachten aan de voet en klachten die daaruit voortkomen.

Kevin heeft verschillende mogelijkheden om je te helpen met jouw klachten. Hierbij kun je denken aan een therapie met behulp van steunzolen, ortheses, nagelbeugels, medical taping en schoenadviezen.

Behandeling podotherapie

Een bezoek aan de podotherapeut begint met een kort gesprek over welke klachten je ervaart en waar deze klachten vandaan komen.

Afhankelijk van jouw klachten kan het nodig zijn om een drukmeting te doen. Hierbij wordt gekeken naar de drukverdeling onder jouw voeten wanneer je op een speciale drukmeetplaat staat of hier overheen loopt. De resultaten van deze meting worden met je besproken.

Daarna volgt een functieonderzoek. Kevin zal je vragen jouw schoenen en sokken uit te doen. Soms is het ook nodig om de gehele stand van jouw knieën en heupen te onderzoeken. Afhankelijk van jouw klachten worden er verschillende lichamelijke testen uitgevoerd door de podotherapeut. Zo zal er o.a. worden gekeken naar de functie van jouw voeten, enkels, knieën en heupen.

Wanneer uit het functieonderzoek blijkt dat therapie met steunzolen nodig is dan zal Kevin een digitale scan van jouw voeten maken. Dit wordt gedaan met behulp van een iPad met een geavanceerde 3D-scanner. De podotherapeut scant hiermee jouw voeten waarbij een ‘digitale afdruk’ van jouw voeten wordt gemaakt. Deze scan vormt de basis voor de vorm van de jouw steunzolen.

Een bewegingsanalyse kan ook deel uitmaken van het onderzoek. Terwijl je heen en weer loopt analyseert Kevin je looppatroon. Indien nodig vindt dit onderzoek plaats in het bewegingsanalyselab in Helvoirt waarbij de analyse wordt ondersteund met camerabeelden.

Na het hele onderzoek geeft Kevin je advies op het gebied van bewegen, schoenen en het doen van bepaalde oefeningen. Indien nodig schakelt Kevin de hulp in van een van de fysiotherapeuten om zo voor doeltreffende therapie te kunnen zorgen. Ook kan er een vervolgafspraak worden gepland, bijvoorbeeld voor het afhalen van jouw steunzolen.

Meer informatie over podotherapie vind je op de website van Wender.

podotherapie looplab

Maak een afspraak bij Voetencentrum Wender