Orthomoleculaire therapie

Er is steeds meer bekend over het verband tussen voeding, gedrag en ziekten. Orthomoleculaire therapie laat zien wat voeding en aanvulling met supplementen kan betekenen voor herstel en gezondheid.

Direct een afspraak maken

Orthomoleculaire therapie voor balans en een gezonde leefstijl

Onze orthomoleculair therapeut is in de basis paramedicus en heeft dus een zeer gedegen kennis van het menselijk lichaam, bewegen en leefstijl. De studie orthomoleculaire therapie in combinatie met de kennis van het menselijk lichaam is van enorme waarde.

Met aandacht werkt de therapeut met jou aan balans en herstel, precies zoals dat bij joú past.

Behandeling Orthomoleculaire Therapie

De orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut werkt volgens de holistische visie dat alles met elkaar is verbonden en kijkt daarom niet alleen naar de specifieke klacht, maar naar je lichaam als geheel. Tijdens de intake en het onderzoek gaat de orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut na welke energieblokkades er zijn. Energieverstoringen kunnen eventueel worden gemeten en ook wordt hiermee de toxische belasting, voedingswaardetekorten en emotionele verstoringen opgespoord.

De orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut kan bepalen hoe de opname is van diverse voedingsstoffen en kan een ontlastings- en bloedonderzoek laten plaatsvinden dat naar een speciaal laboratorium opgestuurd wordt; hieraan zijn extra kosten verbonden.

Op basis van de bevindingen wordt er een behandelplan op maat voor je opgesteld. Je krijgt een gericht voedingsadvies en eventuele tekorten worden aangevuld met voedingssupplementen. Zo kan de kwaliteit van de cellen herstellen. Gebruik van extra vitaminen en mineralen naast de normale gevarieerde voeding geeft 70% minder kans op welvaartziekten. Voedingssupplementen mogen echter niet gezien worden als vervanging van de dagelijkse gevarieerde voeding. Alles in balans. Dat is waar de orthomoleculair therapeut voor staat.

Informeer bij je zorgverzekeraar of onze praktijk of de orthomoleculaire therapie door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed.

orthomoleculaire therapie content
Afspraak maken