Oedeemfysiotherapie Den Bosch

Oedeemfysiotherapie

Bij sommige aandoeningen of blessures ontstaat vochtophoping. Dat kan vervelende klachten geven. De oedeemfysiotherapeut is als geen ander in staat om deze vochtophopingen goed te behandelen en doet dat met speciale technieken en materialen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De oedeemtherapeut heeft na de opleiding fysiotherapie de specialistische opleiding oedeemtherapie gevolgd. In deze opleiding staat de behandeling van oedeem, wat vochtophoping betekent, centraal.

De therapeut werkt vaak samen met collega’s van andere disciplines in de praktijk, zoals de ergotherapeut en de oncologisch fysiotherapeut.

Behandeling Oedeemfysiotherapie

Wat beweegt jou!?

Met oedeemklachten kun je terecht bij onze oedeemfysiotherapeut. Het eerste bezoek start met een kennismaking en onderzoek naar de aard en passende behandeling van je klachten. Een deel van het onderzoek bestaat uit het afnemen van een lijst met vragen, een omtrekmeting van het lymfoedeem en een beweegonderzoek. Ook analyse van huidstructuren hoort hierbij. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden.

Met jou bepaalt de oedeemfysiotherapeut wat de best passende aanpak is voor je klachten. Voorbeelden van behandelmethoden zijn: manuele lymfdrainage, compressietherapie, lymftaping (medical taping), littekenbehandeling en oefentherapie.

Oedeemfysiotherapie
Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wordt oedeemfysiotherapie vergoed?

Voor de meeste chronische indicaties wordt oedeemfysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. De therapeuten en praktijkassistenten weten welke indicaties dit zijn. Met een aanvullende verzekering kun je ook de eerste 20 behandelingen (gedeeltelijk) vergoed krijgen. Verzekerden jonger dan 18 jaar krijgen alle behandelingen vergoed uit de basisverzekering.

Heb ik een verwijzing nodig?

Voor oedeemfysiotherapie met een chronische indicatie is een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om de behandeling vergoed te krijgen.

Wat kost oedeemfysiotherapie als ik het zelf moet betalen?

Indien je niet of onvoldoende verzekerd bent voor oedeemfysiotherapie moet je de behandeling zelf betalen. De tarieven van een behandeling kun je opvragen bij onze praktijkassistente. Wij werken niet met ingewikkelde nota’s achteraf. Na de behandeling reken je deze eenvoudig af bij de praktijkassistente.

Hoeveel behandelingen oedeemfysiotherapie heb ik nodig?

Ieder mens en iedere klacht is uniek. Het is daarom lastig om aan te geven hoeveel behandelingen je nodig hebt. Voor een blijvend resultaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Toch kan één behandeling al verschil maken en omdat te behouden wordt er compressietherapie gegeven of gebruik gemaakt van lymftaping. De oedeemfysiotherapeut bespreekt na de intake en het onderzoek het behandelplan en geeft dan ook een indicatie over de behandelduur.