Oedeemfysiotherapie Den Bosch

Oedeemfysiotherapie

Bij sommige aandoeningen of blessures ontstaat vochtophoping. Dat kan vervelende klachten geven. De oedeemfysiotherapeut is als geen ander in staat om deze vochtophopingen goed te behandelen en doet dat met speciale technieken en materialen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De oedeemtherapeut heeft na de opleiding fysiotherapie de specialistische opleiding oedeemtherapie gevolgd. In deze opleiding staat de behandeling van oedeem, wat vochtophoping betekent, centraal.

De therapeut werkt vaak samen met collega’s van andere disciplines in de praktijk, zoals de ergotherapeut en de oncologisch fysiotherapeut.

Behandeling Oedeemfysiotherapie

Wat beweegt jou!?

Met oedeemklachten kun je terecht bij onze oedeemfysiotherapeut. Het eerste bezoek start met een kennismaking en onderzoek naar de aard en passende behandeling van je klachten. Een deel van het onderzoek bestaat uit het afnemen van een lijst met vragen, een omtrekmeting van het lymfoedeem en een beweegonderzoek. Ook analyse van huidstructuren hoort hierbij. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden.

Met jou bepaalt de oedeemfysiotherapeut wat de best passende aanpak is voor je klachten. Voorbeelden van behandelmethoden zijn: manuele lymfdrainage, compressietherapie, lymftaping (medical taping), littekenbehandeling en oefentherapie.

Afspraak maken