Moxabehandeling bij stuitligging

Moxatherapie is onderdeel van de traditionele Chinese geneeswijzen. Met een moxakruidenstick kan met warmte invloed worden uitgeoefend op de ligging van de baby in de baarmoeder.

Direct een afspraak maken

De moxa-therapeut staat voor je klaar

Vaak werken acupuncturisten met moxa. Zo ook in onze praktijk. Ook bij moxa staan meridiaanpunten centraal. Ligt je baby in een stuit, dan is het vaak belangrijk om het gebruik van moxa goed te timen.

Dit beseffen we goed en daarom maken dan ook waar mogelijk tijd voor je vrij. De therapeut begeleid je met het toepassen van de moxa-therapie, zowel in de praktijk als thuis.

Behandeling met moxa bij stuitligging

Met gebruikmaking van een moxastick, die lijkt op een grote sigaar, wordt een acupunctuurpunt op het lichaam behandeld, door de stick er dicht bij te houden: de zijkant van de kleine teen. De moxastick verspreidt een intense en zeer aangename warmtestraling over het acupunctuurpunt.

De behandeling is pijnloos en zonder risico's. Het woord moxa is afgeleid van het Japanse woord Mo Cu San en dit betekent bijvoetkruid: het hoofdbestanddeel van de moxastick.

Zwangere vrouwen met een baby in stuitligging kunnen vanaf de 33e week beginnen met moxa-therapie. Tijdens het eerste consult wordt aan de aanstaande moeder en haar partner (of een andere persoon) uitgelegd hoe ze de moxa-therapie thuis zelf kunnen toepassen. De behandeling moet dan gedurende twee weken dagelijks worden herhaald. Hierbij is de hulp van een tweede persoon handig, omdat het voor de zwangere moeder lastig is om bij de kleine teen te komen.

Vanwege de indringende geur die de reguliere moxastick verspreidt, werken we bij het consult op de praktijk met een geurloze moxastick.

Afspraak maken