kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie

De kaakfysiotherapeut wordt ook wel orofaciale fysiotherapeut genoemd en helpt je wanneer je kaakgewrichtsklachten hebt, zoals pijn bij het kauwen. Ook voor klachten in het hoofd- en halsgebied staat de kaakfysiotherapeut voor je klaar.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Onze fysiotherapeut met specialisatie kaakfysiotherapie heeft veel expertise over de werking van het kauwstelsel en de gewrichten in het hoofd- en halsgebied. Er wordt een behandelplan op maat gemaakt om jouw klachten te verminderen.

Afhankelijk van jouw hulpvraag geeft de kaakfysiotherapeut advies, krijg je hulp bij het afleren van bepaalde gewoontes of krijg je specifieke oefeningen om te doen.

Behandeling door de kaakfysiotherapeut

Dé specialist bij klachten in het hoofd- of halsgebied en het kauwstelsel

Na de intake en het eerste onderzoek, waarbij soms ook in je mond wordt gekeken, weet de kaakfysiotherapeut waar de oorzaak van je klachten ligt en wordt er een behandelplan op maat opgesteld.

Bij een hulpvraag die direct te maken heeft met de kaak of met kauwen krijg je informatie over het kauwstelsel en hoe je deze op de juiste manier kunt gebruiken. Wanneer er sprake is van bijvoorbeeld tandenknarsen of het klemmen van de kiezen krijg je hulp om deze gewoontes af te leren, omdat ze het kauwstelsel overbelasten. Hiervoor krijg je specifieke oefeningen van de kaakfysiotherapeut.

Afhankelijk van jouw klacht kan het zijn dat er manuele technieken worden toegepast, zoals het mobiliseren en masseren in het hoofd- en halsgebied en de nek en/of schouders. Hierdoor wordt er rust en balans voor het hoofd, de hals en nekspieren gecreëerd waardoor klachten die te maken hebben met stress en ademhaling verminderen.

kaakfysiotherapie orofaciale fysiotherapie

Als laatste krijg je advies over hoe je jouw klachten kan verminderen of voorkomen in de toekomst. Denk hierbij aan tips voor het verbeteren van jouw lichaamshouding, het aanleren van zelfmassage van de kauwspieren en het doen van ontspanningsoefeningen.

Kaakklachten en daarmee samenhangende klachten komen vaker voor dan je denkt. Zo’n 21% van de Nederlanders heeft last van dit soort klachten en maar slecht 2 tot 4% zoekt hulp. Neem dus gerust contact op met onze praktijk wanneer je last hebt van dit soort klachten. Onze kaakfysiotherapeut helpt je graag!

Afspraak maken