haptonomie fysiotherapie header

Fysiotherapie op haptonomische basis

Als signalen van het lichaam genegeerd worden en er niet goed naar het gevoel geluisterd wordt, kun je lichamelijk en mentaal uit balans raken.

Haptonomie betekent letterlijk de leer van het gevoel. De haptonomisch fysiotherapeut leert je om deze signalen te herkennen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Haptonomie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Het is een waardevolle discipline die veel patiënten helpt bij (langdurige) onbegrepen klachten. Vaak is het zo dat fysieke klachten ontstaan door stress en overbelasting, ook al heb je zelf het gevoel dat dit niet zo is. Disbalans veroorzaakt door bijvoorbeeld de overgang, een reorganisatie op je werk of problemen in je relatie, kunnen zomaar de reden zijn dat je fysieke klachten ervaart.

De haptonoom helpt je de balans weer terug te vinden door je lichaam weer goed te leren voelen.

Behandeling fysiotherapie op haptonomische basis

In de therapie op haptonomische basis staat aanraking centraal. Dit klinkt misschien vaag, maar het komt erop neer dat de haptonomisch fysiotherapeut je helpt om je lichaam beter te laten voelen. Weer in contact te komen dus en de signalen die je lichaam aan je geeft leren herkennen. Samen met de haptonomisch fysiotherapeut leer je om te gaan met spanningsklachten en deze te verminderen.

Een behandeling duurt meestal een half uur en valt onder de vergoeding van fysiotherapie. Veel patiënten zijn na haptonomische begeleiding verbaasd over wat ze hebben bereikt en geven aan zich beter in balans te voelen.

haptonomie fysiotherapie content
Afspraak maken