handtherapie

Handfysiotherapie

Onze hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar en bestaan uit veel botten, spieren, pezen en banden en zijn daarom gevoelig voor blessures. De handtherapeut in onze praktijk is fysiotherapeut met een specialisatie in het behandelen van letsel of klachten aan handen en pols.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Voor handtherapie kun je in onze praktijk terecht bij een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in handtherapie. Klachten aan je hand, pols en/of onderarm zijn vaak erg vervelend en beperken je bewegingsvrijheid. Allerlei dingen die je normaal zonder nadenken doet, lukken ineens niet meer.

Onze fysiotherapeut met specialisatie handtherapie heeft veel expertise in de werking en behandeling van spieren, pezen, gewrichten, botten, zenuwen en banden in de hand, pols en onderarm.

Behandeling handtherapie

Dé specialist in klachten in armen, pols en handen

De behandeling van de handfysiotherapeut is gericht op het herstellen van functie, kracht en stabiliteit. Dit kan met behulp van spalktherapie of functionele therapie, maar vooral door gerichte oefentherapie waarbij de opbouw erg belangrijk is voor een goed herstel.

Na de intake en het eerste onderzoek weet de fysiotherapeut waar de oorzaak van je klachten ligt en zal er een behandelplan worden opgesteld. De behandeling wordt precies afgestemd op je klacht(en) en beperkingen met als doel weer optimaal kunnen functioneren.

Hoe lang de behandeling duurt, hangt af van de oorzaak en de ernst van het letsel. Een pijnlijke spier heeft minder behandeling nodig dan uitgebreid letsel ten gevolge van een operatie.

handtherapie fysiotherapie
Maak direct een afspraak

Veelgestelde vragen

Wordt handtherapie vergoed?

Onze handtherapeut is in de basis fysiotherapeut. Handtherapie wordt vergoed als fysiotherapie.